Cover Iedere dag bijzonder
Cover Iedere dag bijzonder L'eliXXor

Amersfoortse schrijver onbedoeld ook illustrator en uitgever

29 februari 2024 om 11:22 Lokaal Deel je nieuws

Als je een boek schrijft met de titel Iedere dag bijzonder, dan is het misschien geen verrassing dat er bijzondere dingen gebeuren. Toch had Amersfoortse schrijfster Lisanne van de Weerdhof niet bedacht dat ze het boek ook zelf zou illustreren en uitgeven.

In eerste instantie leek de zoektocht naar een uitgever soepel te verlopen. Zes maanden nadat het manuscript was verstuurd, zat Lisanne aan tafel bij de uitgever van haar keuze. “Het was een prettig gesprek en ik voelde dat mijn boek in goede handen was bij deze uitgever.”

Lichte paniek
Samen bedachten ze dat het mooi zou zijn om ieder hoofdstuk te beginnen met een illustratie. “De proeftekening van de illustrator zorgde bij meteen voor een dikke yes, het klopte gewoon helemaal, dus ik had er alle vertrouwen in”, vertelt Lisanne. Na een aantal maanden kreeg de schrijfster de eerste proef van het boek, compleet met illustraties. Dat zorgde voor lichte paniek: de illustraties waren niet in de afgesproken stijl. Dit leidde er uiteindelijk toe dat de samenwerking met de uitgever beëindigd werd in goed overleg.

Zelf doen
Het was juli 2023 en er moest een nieuwe uitgever gevonden worden en graag snel, want de boekpresentatie was al gepland. Die nieuwe uitgever kwam er. Toen moest er een oplossing komen voor de illustraties. “Tijdens een bijeenkomst van een intervisiegroep werd geopperd dat ik zelf de illustraties zou maken, maar ik kan helemaal niet tekenen! Toch liet het idee me niet los. Uiteindelijk besloot ik het te proberen. Het resultaat is nu in het boek te bewonderen.”

Helaas geen boek
Net voor de boekpresentatie op 13 oktober 2023 liet de uitgever weten dat het boek niet op tijd klaar zou zijn. Uiteindelijk kwam het boek ruim zes weken later pas in de verkoop. “Die periode doe ik niet graag over. Het was enorm stressvol en op een gegeven moment twijfelde ik eraan of het boek er ooit zou komen”, blikt Lisanne terug.

Derde uitgever
Toen het boek net voor Sinterklaas in de verkoop kwam, was het leed niet geleden. Afspraken werden niet nagekomen en dat maakte de situatie onwerkbaar. Na overleg met de uitgever werd besloten dat hij het ISBN-nummer zou overdragen en zo was Lisanne vier maanden na de boekpresentatie opeens ook de uitgever van het boek: “Dit voelt als een nieuwe start en ik merk dat de creativiteit ook weer begint te stromen. Ik ben de derde uitgever en ergens is dat ook wel passend, want in mijn boek neemt de drie een bijzondere plek in.”

Creatieve kracht
De drie staat voor creativiteit en groei. Creativiteit is een rode draad in Iedere dag bijzonder. Het boek neemt je mee op reis naar een vitaal leven vol creativiteit en beweging waarin het leven van alledag hand in hand gaat met spiritualiteit, verwondering en naar binnen kijken. Verhalen, symbolen, inspirerende voorbeelden en praktische oefeningen nodigen je uit de controle los te laten en jouw creatieve kracht de ruimte te geven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie