Onderzoek: woonwensen van 50plussers

12 februari 2024 om 12:17 Lokaal Deel je nieuws

 

Onderzoek: woonwensen van 50plussers

De woningcrisis in Nederland is duidelijk voelbaar. Niet alleen jongeren hebben problemen om woonruimte te vinden. Ook voor 50plussers is het aanbod van geschikte woningen beperkt. Hoe vind je nu toch een huis dat bij je past?

Denise Bekendam (Student Windesheim) nodigt 50plussers uit om deel te nemen aan haar onderzoek. “In mijn onderzoek gaan we op zoek naar kansen in de woningmarkt. We beginnen bij de woonwensen. In interviews staan we uitgebreid stil bij de eigen ervaringen en perspectieven met betrekking tot wonen.”

Het onderzoek gaat een stap verder dan het verkennen van woonwensen alleen. “Doel is ook om 50plussers wegwijs te maken. Met de respondenten bekijken we beschikbare informatie. Wat is waardevol? Wat kan beter? Het is een proces waar ik met veel plezier naar uitkijk.”

Denise is student Toegepaste Gerontologie aan Windesheim. Deze opleiding is erop gericht om ouderen te pleasen. Denise: “Het doel van mijn afstudeeropdracht is om waardevolle kennis over wonen en oriëntatie te verspreiden onder 50plussers. Welke aspecten spelen een rol bij het kiezen van een geschikte woonomgeving? En waar kan men terecht met vragen over deze onderwerpen? Dit zijn enkele van de vragen waar we ons op zullen richten.”

Wil je deelnemen aan het onderzoek? Aanmelden kan eenvoudig via www.denkmee.nu.

Vriendelijke groet,

Denise Bekendam

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie