Geen contact meer: ‘Door mijn boek droomde ik vaker over mijn dochter en werd ik verdrietig wakker’

9 aug, 10:11 Kunst
Rob Smulders
Vlogster Vera
Vlogster Vera

AMERSFOORT Voormalig journalist en vlogster voor onder meer De Stad Amersfoort Vera van Brakel maakt haar schrijversdebuut met het autobiografische ‘Uit contact; de pijnlijke scheiding tussen een moeder en haar dochter’. Met haar vlogs wil ze graag een beetje positiviteit brengen en daarom zijn die veelal luchtig van toon. In haar boek behandelt ze echter een emotioneel veel zwaarder onderwerp, waar ook nog een taboe-sfeer omheen hangt.

Van de redactie

‘Uit Contact’ is een persoonlijk, eerlijk en aangrijpend relaas van het verdriet van een moeder van wie haar dochter geen contact meer wil, leert de omslag ons. ‘Een geschiedenis van schaamte, pijn en misverstanden. Het is een aanzet tot het doorbreken van een taboe en geeft een stem aan ouders en grootouders die de scheiding met een kind overkomt. Van Brakel zoekt niet naar rechtvaardiging van het gedrag van moeder of dochter, maar doet een poging een vaak nog verzwegen probleem en dilemma zichtbaar en bespreekbaar te maken.’

Wanneer besloot je om voor deze eerste keer een boek te gaan schrijven, wat waren je beweegredenen?
,,In eerste instantie ben ik voor mezelf dingen op gaan schrijven. Ik schrijf gr..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.