Tentoonstelling ‘Schurend Paradijs’ in KAdE

1 december 2021 om 16:14 Kunst

AMERSFOORT Kunsthal KAdE presenteert begin 2022 de tentoonstelling ‘Schurend Paradijs’, waarin twaalf hedendaagse kunstenaars reflecteren op het ideaal van een maakbare wereld. Voor het eerst zal hierbij gebruik gemaakt worden van een tweede tentoonstellingslocatie, te weten de Elleboogkerk in Amersfoort. 

De tentoonstelling start vanuit de zoektocht naar een ‘Aards Paradijs’ van kunstenaar Piet Mondriaan. Hierin beeldde hij een modernistische droom uit. In zijn kunst liet hij het natuurlijke achter zich en bracht er geconstrueerde ordening voor in de plaats. 

REFLECTIE “In hedendaagse kunst lijkt het ideaal van een maakbare wereld naar de achtergrond verdwenen”, laat het museum weten. ,,In plaats daarvan is er reflectie op de wereld en de maatschappij. Honderd jaar na Mondriaans droom lijkt onze wereld namelijk allesbehalve een paradijs. Klimaatverandering, milieuvervuiling, virussen en onderlinge spanning zijn voelbare dreigingen. In plaats van dat kunstenaars ons een na te streven utopie voorspiegelen, proberen zij juist de huidige staat van zijn te analyseren, en de toeschouwer door middel van een ervaring te wijzen op de realiteit waarin wij leven. Heeft het nog zin te dromen over een ‘Aards Paradijs’? Hoe ziet zo’n paradijs er, met de realiteitszin van vandaag, uit?”

Meer informatie over de tentoonstelling, het museum en de nieuwe tentoonstellingslocatie is te vinden op www.kunsthalkade.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie