De 16-jarige Farah uit Nieuwpoort won de eerste prijs in de categorie Dans.
De 16-jarige Farah uit Nieuwpoort won de eerste prijs in de categorie Dans. Marcel Krijgsman

Drie jonge Amersfoorters winnen prijzen tijdens voorronde van Kunstbende

8 juni 2021 om 07:30 Kunst

AMERSFOORT De winnaars van de voorronde van Kunstbende Utrecht 2021 zijn maandag bekendgemaakt en drie Amersfoorters vielen in de prijzen. In de categorie DJ werd de 18-jarige Shaian derde, in de categorie Taal werd Amira (12) tweede en de 15-jarige Nadia ging er in de categorie Theater met de derde prijs vandoor. Het was helaas niet genoeg voor een plekje in de finale. 

De voorronde vond plaats via een livestream, en met een klein groepje publiek, in de Stadsschouwburg in Utrecht. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Film, Muziek, Taal en Theater om de felbegeerde Kunstbende Award. De eersteprijswinnaars gaan naar de finale tijdens het Kunstbende Young Creators Festival 2 oktober op de Westergas in Amsterdam.

ONTWIKKELEN Via Kunstbende kunnen jongeren kunnen gratis meedoen aan workshops, try-out en coaching om zichzelf creatief te ontwikkelen. Via voorrondes in elke provinciestromen de eersteprijswinnaars door naar het Kunstbende Young Creators Festival. Daarna worden de nummers één van het festival een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam. 

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie