'Het zou mooi zijn als er uiteindelijk een vaste plek komt voor het kunstwerk', zei stadsdichter Jacques de Waart. In januari prijkte het bij museum Flehite.
'Het zou mooi zijn als er uiteindelijk een vaste plek komt voor het kunstwerk', zei stadsdichter Jacques de Waart. In januari prijkte het bij museum Flehite. Cees Wouda

Kunstwerk ‘Om arm me’ naar Theater De Kamers

12 mei 2021 om 11:32 Kunst

AMERSFOORT Na een stadsreis langs onder andere de Onze Lieve Vrouwetoren en Museum Flehite is het woordkunstwerk ‘Om arm me’ van stadsdichter Jacques de Waart verhuisd naar Theater De Kamers in Vathorst. 

De Waart maakte het opvallende kunstwerk om Amersfoorters een hart onder de riem te steken. Zonder iets af te doen aan de noodzakelijke coronamaatregelen, herinnert het kunstwerk ons zachtjes aan wat we zo missen: bij elkaar komen, een omhelzing, uitbundig genieten van elkaar en van kunst en cultuur. Het lichtgevend kunstwerk bestaat uit drie delen, met de manshoge woorden ‘Om arm me’. Korte woorden, met een zachte klank en van grote betekenis waar begrip en compassie uit spreken. Dat is wat Jacques de Waart graag wil overbrengen.

Toen Bzzzonder hoorde dat het kunstwerk ging rondreizen herkenden zij zich volledig in deze boodschap en dachten zij direct aan de gevel van Theater De Kamers. Karin Jansen van Bzzzonder: ,,Als familietheater met theater-bso bieden we ruimte voor verhalen en als ontmoetingsplek brengen we verhalen bij elkaar. ‘Om arm me’ past daar mooi bij. Het kan bijna geen toeval zijn dat precies deze week in Theater De Kamers een nieuw leerwerkteam start met collega’s die net een beetje meer begeleiding nodig hebben bij hun werk. Ook zijn wij, als ontmoetingsplek waar verhalen vertellen een grote rol speelt, nieuwsgierig welke verhalen de woorden ‘Omarm me’ oproepen bij mensen uit de buurt. Daar gaan we wat moois mee doen.”

Het kunstwerk ‘Om arm me’ is een maand bij Theater De Kamers te zien. Daarna reist het door naar een volgende plek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie