Kunst in Amersfoort komt met Manifest: ‘We trekken meer dan ooit gezamenlijk op’

27 feb, 11:23 Kunst
Feike Faase
De stichting Kunst in Amersfoort heeft deze week de plannen onthuld voor de komende vier jaar.
De stichting Kunst in Amersfoort heeft deze week de plannen onthuld voor de komende vier jaar.

AMERSFOORT De stichting Kunst in Amersfoort heeft deze week de plannen onthuld voor de komende vier jaar. Het liefst hadden ze hun manifest groots gepresenteerd, maar dat zit er in deze tijd even niet in. 

De stichting Kunst in Amersfoort is in 1996 opgericht met als doel de (beeldende) kunsten in Amersfoort en omgeving te stimuleren. Vandaag de dag zijn vier activiteiten onderdeel van de stichting: Vreemde Gasten, de Kunstkijkroute, kunstplatform Tertulia en het Fotografencafé. De afgelopen vijf jaar is kunstliefhebber Herman Dummer voorzitter van de stichting geweest. ,,Ik ben zelf een nieuwsgierig en creatief mens. Ik verwonder me er altijd over hoe kunstenaars leven en werken. Kunst is hun visie op de maatschappij, dat inspireert me. Het is mooi om met een beeld, foto of gedicht mensen te kunnen raken.”

Voor ons was nu een logisch moment voor een manifest

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.