Afbeelding
De Ploegh

Kunstwerk Wachter blijft waken over de buurt in de Coninckstraat

5 oktober 2019 om 14:00 Kunst

AMERSFOORT Het is feest in de Coninckstraat. Het beeld Wachter van Ploegh-lid Rob Schreefel blijft staan en er is een bijpassend beeldbankje (in bruikleen) bijgekomen. Eef, Niek en Tejo van de ad-hoc BuurtKunstBand trommelden letterlijk de buurtbewoners op om dit te vieren.

Harold Warmelink van theater Flint sprak lovende woorden en organisator Marieke Robijn, tevens vrijwilligster bij Ploegh, werd in de bloembollen gezet. Buurtbewoners leerden al doende hoe je 'makkelijk' een steen splijt en konden binnen op film zien dat het niet altijd van een leien dakje verloopt. Zelfs de weergoden zagen dat het goed was: het was twee uur droog. Niet dat granieten Wachter en beeldbank daar om maalden; zij 'overleven' zelfs plassende honden en poepende duiven.

Dat Wachter blijft waken is te danken aan de gemeente Amersfoort, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het K.F. Heinfonds. Het beeldbankje staat er met steun van het buurtbudget. De buurt vindt overigens de bank wel in haar straatje passen. Wat de bewoners betreft kan de lobby weer beginnen.

Afbeelding
Johan van Beek
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie