Bijzondere vriendschap tussen Nijkerks echtpaar en inwoners Sumatra: ‘Goh, die toeristen zijn eigenlijk best normaal’

4 aug, 12:55 Historie
Museum Nijkerk
Andi Ian Surya poseert met zijn schilderij, gemaakt voor Hugo en Carla. In het schilderij zijn verschillende symbolieken te vinden, zoals de Nederlandse vlag.
Andi Ian Surya poseert met zijn schilderij, gemaakt voor Hugo en Carla. In het schilderij zijn verschillende symbolieken te vinden, zoals de Nederlandse vlag.

NIJKERK Elke week vertelt Stad Nijkerk een verhaal uit de expositie van Museum Nijkerk over de banden tussen Nijkerk en Nederlands-Indië. Deze week: de bijzondere vriendschappen tussen Hugo en Carla Martens uit Nijkerk en bewoners van Sumatra. 

Het huis van het echtpaar hangt vol met schilderijen, waarvan de meeste geschilderd zijn door Carla zelf. In de woonkamer prijkt echter een doek dat afkomstig is van de Indonesische Andi Ian Surya, met wie ze goed bevriend zijn geraakt. In geuren en kleuren vertellen ze verhalen over de vriendschappen die ze hebben opgebouwd in het dorp desa Kolam op Sumatra. Maar hoe zijn deze vriendschappen ontstaan?

De redactie van De Stad Amersfoort selecteert regelmatig artikelen uit de regio die ook voor onze lezers interessant kunnen zijn

Over de oorlog werd vroeger niet veel gepraat

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.