Een 'meet and greet' met een levensgrote Zwarte Krie bij de première in Arnhem.
Een 'meet and greet' met een levensgrote Zwarte Krie bij de première in Arnhem. Lavender Films

De Swarte Krie van de Deelen vliegt uit: gratis filmevenement bij Pathé

7 februari 2023 om 12:33 Evenementen

AMERSFOORT De korte familiefilm ‘De Swarte Krie van De Deelen’ komt woensdag 15 februari naar Pathé Amersfoort. Deze is gratis te bezoeken, zolang er nog plaatsen te vergeven zijn.

De film vertelt het aangrijpende verhaal van de tienjarige Dieke die haar oma verliest en voor het eerst kennis maakt met rouw. Twee weken geleden was de kinderpremière in Arnhem. ,,Ademloos leefde een volle zaal kinderen met hun ouders mee met de emotionele tocht van Dieke, die middels fantasie de dood van haar oma een plekje geeft. Zowel ouders als kinderen waren ontroerd schrijft producent Charlotte Rietbergen namens Lavender Films.
,,Het thema is zwaar”, aldus één van de ouders in de zaal, ,,Maar het is heel mooi licht gebracht en soms zelfs ook komisch, waardoor je er echt in mee gaat. Het komt echt binnen.”

,,De Swarte Krie van de Deelen is volgens Rietbergen dan ook niet ‘zomaar een kinderfilm’. ,,Het is een film die je kijkt samen met je kinderen. En hopelijk later in de auto met je kinderen over napraat. Over wat nou dood inhoud, wat het betekent en hoe fantasie daar helpend in kan zijn.”

WORKSHOP De film is éénmalig te zien op woensdag 15 februari in bioscoop Pathé Amersfoort. Na afloop is er een workshop natuurpoppetjes maken op basis van een scène uit de film, dat begeleid wordt door de vrijwilligers van Lavender Films. Daarnaast is er een ‘meet and greet’ met de levensgrote Swarte Krie.

,,Na het grote succes van de film en workshop in Arnhem en Sneek, willen wij van Lavender Films de kinderen van Amersfoort dezelfde ervaring geven. Met als doel: elk kind de kans bieden naar de bioscoop te kunnen gaan en de fantasie te prikkelen en ontwikkelen.”

Tickets voor de eenmalige vertoning zijn nu gratis verkrijgbaar via www.deswartekrievandedeelen.nl. Gebruik de kortingscode (de-swarte-krie-amersfoort) in het afrekenscherm voor gratis toegang.

De workshop Natuurpoppetjes maken.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie