Het Sinterklaassprookje; gelukkig zonder noodbevel op Paleis Soestdijk

28 nov, 11:00 Evenementen
Caspar Huurdeman
De drie dagen van te voren opgenomen intocht bij het Grote Pietenhuis verliep soepel en rustig.
De drie dagen van te voren opgenomen intocht bij het Grote Pietenhuis verliep soepel en rustig.

REGIO De Sint droeg bij de landelijke intocht in Apeldoorn in 2019 een kogelwerend vest. Zo hoog liepen de discussies en bedreigingen destijds op. In Baarn gaat het al twee jaar op rij uitstekend. Dat is heel wat anders dan vanzelf. Een kijkje achter de schermen van een paar spannende weken.

Paleis Soestdijk is het grote, landelijke pietenhuis waar de NPO haar verhalen en sinterklaasjournaals opneemt. Een film opnemen in Baarn gebeurt met enige regelmaat. Een melding bij de gemeente is voldoende en je kunt je gang gaan, vooral wanneer het op particulier terrein gebeurt - uiteraard binnen de voorwaarden van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Als de opdrachtgever de nationale televisie is, de hoofdrolspeler Sint-Nicolaas zelf, het decor Paleis Soestdijk, er een nationale zwarte pietendiscussie woedt en coronaregels voor verdeeldheid in de maatschappij zorgen, is het andere koek.

De redactie selecteert voor u regelmatig een aantal aansprekende en belangwekkende verhalen uit de regio

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.