Na 42 gratis edities gaat het Amersfoort World Jazz Festival voor het eerste volledig met kaartverkoop werken.
Na 42 gratis edities gaat het Amersfoort World Jazz Festival voor het eerste volledig met kaartverkoop werken. Nico Brons

Voor het eerst kaartverkoop bij Amersfoort World Jazz Festival

25 mei 2021 om 13:57 Evenementen

AMERSFOORT Na 42 gratis edities gaat het Amersfoort World Jazz Festival voor het eerste volledig met kaartverkoop werken. Hiervoor is gekozen in verband met de coronamaatregelen en de beperkte beschikbare capaciteit die hiermee samenhangt. 

De (binnen)concerten in de Observant en Podium Kosmik kosten 10 euro per middag of avond waar een bezoeker twee concerten kan bijwonen. Deze concerten worden georganiseerd van 5 tot en met 15 augustus. 

LIEVE VROUWEKERKHOF Voor de concerten op het Lieve Vrouwekerkhof van 12 tot en met 15 augustus wordt 15 euro per kaart gerekend voor een plek op het ‘Amersfoort World Jazz Terras’ voor een tijdsblok. Deze kaart kan de bezoeker ter plekke inwisselen voor een horeca voucher van 15 euro dat in de weken daarna besteed kan worden bij de horeca in de Amersfoortse binnenstad. Op deze manier voelt ‘Amersfoort World Jazz Festival’ voor de bezoeker toch nog steeds een beetje gratis. Tevens hoopt de organisatie op deze wijze een positieve bijdrage te leveren aan de horeca in de stad.

Ook kan er een plek gereserveerd worden op het terras van de horecagelegenheden aan het Lieve Vrouwekerkhof. Zij hebben ieder een eigen arrangement samengesteld. Het reserveren van deze kaarten verloopt ook via de website van Amersfoort World Jazz. Het is niet mogelijk zonder toegangskaart of reserveringsbewijs bij de horeca op het Lieve Vrouwekerkhof een concert bij te wonen.

De kaartverkoop start op zaterdag 26 juni via de website. Abonnees op de nieuwsbrief krijgen twee dagen eerder de mogelijkheid hun kaarten aan te schaffen. De complete line-up staat vanaf nu op www.amersfoortjazz.nl.

LINE-UP Dit jaar is de International Artist in Residence de Poolse saxofonist en festivaldirecteur van Szscecin Jazz Sylwester Ostrowski. Deze muzikant is in Nederland nog niet zo bekend, maar wereldwijd allang geen onbekende meer. Hij tourde jarenlang door Japan met Makoto Kuriya en werkte met klinkende namen als Wynton Marsalis, Keyon Harrold en Darius Brubeck. Tijdens het festival zal hij onder meer spelen met het Beets Meutgeert Jazz Orchestra, Liquid Spirits, Jazzorchestra of the Concertgebouw en bij Tribute to Jazz at the Philharmonic. Verdere informatie over de line-up staat op www.amersfoortjazz.nl. 

THROWBACK CONCERTS In de komende periode presenteert het festival elke zondagochtend om 10.30 uur de meest mooie concerten op het YouTube-kanaal. De afgelopen edities heeft Amersfoort Jazz een archief opgebouwd met legendarische concerten die ze graag met het publiek willen delen. 

JAZZCONFESSIONS Afleveringen van ‘Jazzconfessions’ zijn elke dinsdag te zien via de socials: Facebook en Instagram. Het promotieteam wilde alles te weten te komen van de artiesten die tijdens het festival optreden. Eten de artiesten liever voor of na het optreden? Spelen ze liever een ballad of een uptempo stuk? En wat zijn voor hen de ideale omstandigheden om te spelen?


Foto: Peter Putters

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie