Afbeelding
Aangeleverde foto

Concert met bekende namen brengt publiek terug naar 1945 in Openluchttheater

11 april 2021 om 18:20 Evenementen

AMERSFOORT Op 7 mei staat Amersfoort op grootse wijze stil bij het feit dat het 76 jaar geleden is dat de stad werd bevrijd. Zo is er in het Openluchttheater in Birkhoven een concert onder muzikale begeleiding van de Konrad Koselleck Big Band en vertelt Vincent Bijlo over het Amersfoort van 1945, waarbij hij samenwerkt met Ellen ten Damme, Wudstik en Monnik.

door Jeroen van der Veer

De Nederlandse cabaretier Vincent Bijlo neemt de kijker op een bijzondere wijze mee naar 7 mei 1945 en vertelt over de lange weg die naar de vrijheid leidde. Wat gebeurde er bijvoorbeeld op Langestraat 87, boven de lunchroom van Bakker Vonk? Waarom stelden de Nazi’s een pop van stro op, op de tweede omloop van de Onze Lieve Vrouwetoren? Waarom vielen er bommen in de Ligusterstraat en stond het water rondom de stad aan het begin van de oorlog, tijdens de evacuatie, kniehoog?

Samen met zangeres Ellen ten Damme, muzikant Wudstik en rapper Monnik delen zij herinneringen en laten levens herleven. Een bevrijdende voorstelling die stemt tot na- en herdenken. Tijdens dit concert komen bezoekers door theater en muziek dichterbij thema’s als vrijheid, vrede, vijanden, vrienden, vertrouwen, verzet en de bevrijding van Amersfoort én Nederland. 

Oorspronkelijk was dit evenement gepland voor 2020, maar vanwege de coronacrisis ging daar een streep doorheen. Nu, een jaar later, staan de seinen wel op groen en wordt dit concert in een hybride vorm uitgevoerd. De aanvang op 7 mei 2021 is 19:45 uur. Het optreden wordt live uitgezonden en is via de computer te bekijken. Afhankelijk van de maatregelen kan er beperkt publiek in het Openluchttheater in Birkhoven aanwezig zijn.

De link naar het concert volgt later.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie