auteur Marieke Lucas Rijneveld
auteur Marieke Lucas Rijneveld Jeroen Jumelet

'Avond van het Boek' met Marieke Lucas Rijneveld, Hanna Bervoets en Tim den Besten

Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

De Bibliotheek Eemland en de Nacht van de Literatuur organiseren op zaterdag 13 maart een bijzondere literaire avond: 'Avond van het Boek'.

Schrijfsters Marieke Lucas Rijneveld en Hanna Bervoets zullen in het Eemhuis worden bevraagd door programmamaker Tim den Besten over hun boeken, hun schrijverschap, de gewonnen prijzen en alles wat nog meer ter sprake komt. Online kunt u alles via livestream volgen.
Voor deze avond hebben de Bibliotheek Eemland en de organisatie van de Nacht van de Literatuur de handen ineengeslagen. Deze avond was eerst bedoeld als afsluiter van de  Boekenweek, maar die wordt helaas in verband met de Corona-perikelen uitgesteld. Toch laten we deze literaire avond graag doorgaan voor alle literatuurliefhebbers in Amersfoort!

Online tickets
De aanvang is 20.00 uur. In verband met coronarichtlijnen zal de gehele avond in hoge kwaliteit live worden gestreamd. Online livestream tickets zijn verkrijgbaar voor €7,50. Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar de website www.nachtvandeliteratuur.nl.

Proloog van De Nacht
In september 2020 moest de Nacht van de Literatuur vanwege de Corona-perikelen worden verplaatst naar maart 2021. Omdat de situatie rondom het virus nog onvoldoende is verbeterd, heeft de organisatie ervoor gekozen om van 13 maart 2021 een online proloog te maken voor de echte Nacht van de Literatuur, die nu uitgesteld is naar 18 september 2021. 

Over de schrijvers en interviewer
Marieke Lucas Rijneveld won in 2020, samen met vertaalster Michele Hutchison, als eerste Nederlandse schrijver ooit de Booker International Prize met de roman ‘De avond is ongemak’ (vertaald als 'The Discomfort of Evening’). In november 2020 verscheen het eveneens lovend ontvangen ‘Mijn lieve gunsteling’. 

Hanna Bervoets ontving in 2017 de Frans Kellendonk-prijs voor haar gehele oeuvre. Dit jaar schreef zij het Boekenweekgeschenk, waarmee ze de jongste auteur is die dat mag doen sinds Hella Haasse in 1948. De novelle met de titel ‘Wat wij zagen’ gaat over internetmoderators.  Conspiracy theories komen dus ook uitgebreid aan de orde". Actueler kan niet.

Tim den Besten is bekend als presentator, documentairemaker en interviewer. In het programma ‘Tim’s Tent’ interviewde hij in 2018 ook Marieke Lucas Rijneveld. Verder schreef hij de bundel 'Zou er wifi in de hemel zijn?'.

auteur Hanna Bervoets
Tim den Besten
advertentie
advertentie