Afbeelding
Jeroen Jumelet

Auteur Marieke Lucas Rijneveld bezoekt Bibliotheek Eemland tijdens Avond van het Boek

8 februari 2021 om 09:34 Evenementen

AMERSFOORT Via een livestream en in de Bibliotheek Eemland vindt zaterdag 13 maart de Avond van het Boek plaats. Schrijfster Marieke Lucas Rijneveld zal in het Eemhuis worden bevraagd door programmamaker Tim den Besten over haar boeken, haar schrijverschap, de gewonnen prijzen en alles wat nog meer ter sprake komt.

Voor deze avond hebben de Bibliotheek Eemland en de organisatie van de Nacht van de Literatuur de handen ineengeslagen. Deze avond was eerst gekoppeld aan de Boekenweek, maar deze wordt in verband met het coronavirus uitgesteld. Toch wil de organisatie deze literaire avond graag door laten gaan voor alle literatuurliefhebbers in Amersfoort. Daarnaast dient de avond als een proloog voor de Nacht van de Literatuur, die zal plaatsvinden op 18 september 2021. 

De Avond van het Boek begint om 20.00 uur. In verband met de coronarichtlijnen zijn er vooralsnog 30 kaartjes à 25.00 euro te koop voor fysieke aanwezigheid tijdens de avond in het Eemhuis. Daarnaast zal de gehele avond in hoge kwaliteit live worden gestreamd. Online livestreamtickets zijn verkrijgbaar voor 7.50 euro. Kaarten zijn te koop via de website van de Bibliotheek Eemland.

Marieke Lucas Rijneveld won in 2020, samen met vertaalster Michele Hutchison, als eerste Nederlandse schrijver ooit de Booker International Prize met de roman ‘De avond is ongemak’ (vertaald als ‘The Discomfort of Evening’). In november 2020 verscheen het eveneens lovend ontvangen ‘Mijn lieve gunsteling’. De auteur is geen onbekende voor Amersfoort: in 2017 was Rijneveld al eens te gast bij de Nacht van de Literatuur. Tim den Besten is bekend als presentator, documentairemaker en interviewer. In het programma ‘Tim’s Tent’ interviewde hij in 2018 ook Marieke Lucas Rijneveld. Verder schreef hij de bundel ‘Zou er wifi in de hemel zijn?‘. In dat verband was hij in 2019 al eens gast van de Nacht van de Literatuur.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie