Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Amersfoort experimenteert met uiterlijk van roetveegpiet

2 oktober 2020 om 13:00 Evenementen

AMERSFOORT Het Sinterklaascomité is druk aan het experimenteren met de uitvoering van de roetveegpiet. Nu aangekondigd is dat de pieten niet meer zwart zullen zijn, is de organisatie van het feest bezig met bekijken hoe ze dan wél eruit komen te zien. ,,Veel vrijwilligers geven aan dat ze als piet liever niet herkend willen worden, dus we zijn aan het bekijken hoe we dit kunnen doen.”

door Jeroen van der Veer

Toen bekend werd gemaakt dat Amersfoort afstapte van de traditionele kleur van de pieten, kwamen er veel vragen. Hoe kunnen zij onherkenbaar blijven voor de kinderen en welke kleur worden ze dan wel? Daar is nog altijd geen antwoord op, staat te lezen in een brief die gericht is aan de vrijwilligers.

,,Als comité experimenteren we op dit moment met de uitvoering van de roetveegpiet. Hierin nemen we de herkenbaarheid van de vrijwilligers als uitgangspunt”, schrijft het comité.

Hoe de Piet er uiteindelijk uit gaat zien, maakt het Sinterklaascomité bekend zodra ze de beste uitvoering hebben gevonden. Tevens is bekend geworden dat de intocht van Sinterklaas digitaal is en dat de opnames in én rondom Amersfoort  worden opgenomen. Opnames op de boot worden elders in Nederland gefilmd. Andere digitale activiteiten zullen wel plaatsvinden in Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie