Beeld van een eerdere editie.
Beeld van een eerdere editie. De Stad Amersfoort

Een alternatief Amersfoorts Bockbier Festival in 2020

28 september 2020 om 11:00 Evenementen

AMERSFOORT Helaas is door de coronamaatregelen geen drukbezocht Krankeledenplantsoen vol livemuziek, lekker eten en bockbieren van brouwers uit het hele land mogelijk. Dit jaar dus geen achtste editie van het Amersfoorts Bockbier Festival. Om de maand van het bockbier toch niet ongemerkt voorbij te laten gaan, heeft de organisatie samen met een aantal horeca-ondernemers uit de stad een plan bedacht om Amersfoort te laten genieten van heerlijke herfstbieren. 

Long John’s Pub, Kafé van Zanten, Boothill Saloon, Stadscafé, Rock City Brewpub en Café Marktzicht slaan de handen ineen en organiseren het Amersfoorts Bockbier Festival 2020, nieuwe stijl. Op deze zes locaties in Amersfoort worden de hele maand oktober bockbierproefplankjes getapt. Hierop staan vijf verschillende bieren, divers in smaak, geur en kleur. Door de maand heen wisselt het aanbod.

VERZAMELEN In totaal zijn er meer dan dertig verschillende bieren te proeven tijdens de maand van het Amersfoorts Bockbier Festival 2020. Bijvoorbeeld de Smulbock uit Amersfoort, gebrouwen met marshmallows, gekarameliseerde pecannoten, cacao-nibs en vanille. Of de geturfde whiskey dubbelbock met maar liefst 10,6 procent alcohol van brouwerij Muifel. Er hebben zich al liefhebbers gemeld die hun best gaan doen alle dertig bieren te ‘verzamelen’.

Organisator Jorit Bons vindt het erg jammer dat ze een jaar moeten ‘overslaan’, maar denkt hiermee wel de liefde voor bockbier en de herfst een beetje levend te kunnen houden in Amersfoort. Bons: ,,Dat al die jongens en meiden van de verschillende café’s hierbij helpen is echt heel tof. Zij stellen allemaal vijf van hun tapkranen beschikbaar voor het bockbier. Vanuit alle kelders en loodsen zijn de resterende proefglazen van vorige jaren verzameld. Hierin worden de bieren van dit jaar getapt.”

Donderdag 1 oktober om 16.00 uur wordt er door de eigenaren van de deelnemende horeca geproost voor de Onze Lieve Vrouwetoren. De eerste vaten worden dan traditioneel gebracht en symbolisch zal het eerste vat worden aangeslagen. Dit vormt de officiële aftrap van de maand van het Amersfoorts Bockbier Festival 2020.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie