Waardenburg en Engelhard
Waardenburg en Engelhard Rondje van de Stad

Rondje van de Stad trapt af met gratis kindervoorstellingen

4 september 2020 om 12:54 Evenementen

AMERSFOORT Op zondag 13 september viert Theatergroep De Luie Honden de start van een bijzondere versie van ‘Rondje van de Stad’. Er is een live programma met optredens van de HofLadies en een live kinderprogramma met een drietal gratis kindervoorstellingen. 

De voorstellingen spelen op het schoolplein van Basisschool Sint Joris aan de Schimmelpenninckkade 2. Er wordt rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen en er is per voorstelling een beperkt aantal plekken.

VOORSTELLINGEN Marianne van Houten speelt haar voorstelling ‘De Mopperwolk’, een interactieve voorstelling met verrassende muzikale en beeldende elementen. Over emoties, verschillende karakters en jezelf zijn. Leuk voor kinderen vanaf 3 jaar en speelt om 11.15 en 14.45 uur. Susanne Rosmolen presenteert een Kinder-Cello Concert. Susanne treedt regelmatig op als solist, waarbij ze zich veelal toelegt op modern klassiek repertoire. Ook speelt ze in theaterproducties en vertolkte ze de cellopartij op de plaat van het winnende songfestival-nummer ‘Arcade’ van Duncan Laurence. Nu speelt ze een speciaal repertoire voor jong en oud om 10.30 en 14.00 uur. 

Waardenburg en Engelhard spelen de muzikale voorstelling ‘Assepoester en het Burgerweeshuis’, een muzikale voorstelling speciaal gemaakt voor Rondje van de Stad en het historische Burgerweeshuis. Iedereen kent wel het sprookje van Assepoester, maar nu dan net even anders. Met leuke liedjes voor kinderen en herkenbaar voor ouders. Ze spelen om 12.00 en 15.30 uur. De Hofladies zullen om 15.30 en 16.30 uur de dag feestelijk afsluiten met een optreden vanaf de sluis bij Stadsbrouwerij De Drie Ringen.

RONDJE VAN DE STAD Zondag 13 september is de eerste dag van Rondje van de Stad 2020. In plaats van open monumenten gevuld met artiesten en publiek kunnen geïnteresseerden de locaties en artiesten nu digitaal bezoeken en ontmoeten. De Luie Honden bieden een uniek digitaal Rondje van de Stad langs veertien mooie plekken in het centrum van Amersfoort. Via het scannen van QR codes komen deelnemers meer te weten over de historie en verhalen van deze plekken en valt er een hoop te beleven door de digitale optredens van artiesten van Amersfoortse bodem. De acts zijn heel divers. Poëzie, muziek, theater en performance, het komt allemaal aan bod.

ROUTEBOEKJE Door de aankoop van het Rondje van de Stad Routeboekje kunnen deelnemers zelf een geschikt moment kiezen om veilig de culturele wandelroute te lopen. Het Rondje van de Stad Routeboekje is te koop voor 2,50 euro bij de VVV Amersfoort of te bestellen via www.rondjevandestad.nl. Routeboekjes kunnen op 13 september vanaf 11.00 uur ook gekocht worden bij de Rondje van de Stad-stand op de hoek van Grote Spui / Schimmelpenninckkade vlak bij de Koppelpoort. 

De Hofladies
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie