In De Faam vindt op 11 maart het Pokerkampioenschap Hoogland plaats.
In De Faam vindt op 11 maart het Pokerkampioenschap Hoogland plaats. ONK Poker

Voorronde ONK Poker in Hoogland

19 februari 2024 om 12:05 Evenementen

HOOGLAND Liefhebbers van het kaartspel poker kunnen zich maandag 11 maart melden bij De Faam in Hoogland. Daar zal het Pokerkampioenschap van Hoogland plaatsvinden. Deze voorronde van het ONK Poker is bedoeld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het spel. Geïnteresseerden die nooit eerder hebben meegedaan aan een pokertoernooi mogen gratis meedoen. 

De winnaar van de voorronde ontvangt een bokaal en mag een jaar lang de titel ‘Pokerkampioen van Hoogland’ dragen. Daarnaast kwalificeert diegene zich voor de landelijke finale van het ONK Poker. De winnaar wordt de nieuwe ‘Pokerkampioen van Nederland’ en laat daarmee naar schatting ruim 30.000 deelnemers achter zich. 

Ook in de finale valt er enkel een grote trofee te winnen. De winnaar van vorig jaar is (samen met een andere finalist) benaderd voor een sponsordeal. Dankzij deze sponsor mocht hij afgelopen zomer als echte pro gaan pokeren in Las Vegas en wist ruim 10.000 euro te winnen. 

SPORT 

Veel mensen denken dat poker om geld gespeeld moet worden, maar oprichters van het ONK Pokeren, zwagers Mathijs Jonkers en Evert-Jan van IJzendoorn, denken daar heel anders over. ,,Poker kun je net als veel andere spellen binnen een paar minuten leren en er beter in worden door veel te oefenen”, zegt Jonkers. ,,Het voelt voor de duizenden deelnemers die ieder jaar aan het ONK Poker meedoen dan ook echt als het bedrijven van sport en daar halen ze ontzettend veel plezier uit.” 

Iedereen die mee wil doen kan zich via de website www.onkpoker.nl/ inschrijven. Deelname kost 13,50 euro bij online aanmelding. Het Pokerkampioenschap van Hoogland begint om 19.30 uur. www.onkpoker.nl/ inschrijven


Germ de Haas werd in 2023 pokerkampioen van Nederland. (ONK Poker) 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie