VVD op de bres voor gedwarsboomde ondernemer

11 aug, 10:30 Economie
Snowcountry
Snowcountry, nu nog in Stoutenburg-Noord.
Snowcountry, nu nog in Stoutenburg-Noord.

AMERSFOORT De VVD wil dat de overheid ondernemers stimuleert bij het ondernemen. Wég met al die onpraktische regeltjes! De liberalen roepen dat al tientallen jaren, maar de VVD in Amersfoort roept dit nogmaals, met daarbij een specifiek voorbeeld: het bedrijf Snowcountry. Een groeiende handel in wintersportartikelen met inmiddels veertig mensen in dienst. In het magazijn staat 45.000 producten.

Het is nu gevestigd in Stoutenburg-Noord, nog net binnen de Amersfoortse grenzen. Maar het dreigt de gemeente - en zelfs de hele provincie - te verlaten. De vestiging wordt te klein. Snowcountry wil een winkel met magazijn openen, valt daarmee onder de detailhandel en zou volgens de huidige richtlijnen moeten verhuizen naar een winkelgebied zoals de Amersfoortse binnenstad.

Maar daar past de ‘flinke winkel met magazijn waaruit we artikelen voor klanten kunnen halen’, volgens directeur Thijs de Jong niet. ,,Ook de verkoop van bijvoorbeeld dakkoffers is ondoenlijk in de binnenstad.”
En er ontstaat een parkeerprobleem, aangezien veel klanten met de auto komen vanwege de omvangrijke artikelen die bij Snowcountry worden aangeschaft. Winters..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.