Afbeelding
still
Video

Wolf loopt in buitengebied Achterveld: twee schapen gedood

11 december 2023 om 08:20 Dieren

ACHTERVELD Zaterdag werd een wolf gesignaleerd op twee plaatsen rond Stoutenburg en Achterveld. De wolf werd gefilmd en kort daarop werden twee dode schapen aangetroffen in een weiland tussen de Hessenweg en het Valleikanaal.

Op filmpjes die rondgaan op social media is een wolf te zien die loopt op de Stoutenburgerlaan. De wolf wil het bos inlopen maar treft daar precies een voorbijganger. De wolf kiest vervolgens een ander deel van de rand van het Stoutenburgerbos om in te verdwijnen. Op een ander filmpje is de wolf te zien in weilanden tussen de Hessenweg en het Valleikanaal. De wolf lijkt daar richting Asschat te lopen.

TWEE DODE SCHAPEN

De wolf werd al zaterdagmorgen gezien. Het bericht alarmeerde veel bewoners van het buitengebied die hun dieren daarop op stal hebben gezet. Helaas bleek dit te laat voor twee schapen die in het weiland van veehouder Wim Voskuilen liepen. De twee schapen lagen dood in het weiland. De schapen liepen daar voor winterbegrazing en zijn van een andere schapenhouder. Die wilde niet reageren op het voorval.

(Artikel gaat verder onder de video).


WOLVENEXPERT

Voskuilen ontdekte de dode schapen zaterdagmorgen bij controle van de kudde. Ook was er een ander schaap buiten het hekwerk geraakt. „Dat de schapen zijn gedood door een wolf is vandaag vastgesteld door een wolvenexpert”, vertelt Voskuilen. De dode dieren zijn gemeld waarop bij een vermoeden van een wolvenaanval een wolvenexpert ter plaatse komet. „Die is komen kijken en heeft onderzoek gedaan. Hij heeft een DNA-monster genomen en sporenonderzoek gedaan. Op basis daarvan stelde hij nu al vast dat de dieren niet door een hond maar door een wolf zijn gedood. Eén schaap is ook duidelijk echt aangevreten”, aldus Voskuilen.

Waar de wolf is gebleven nadat deze door het weiland van Voskuilen is gelopen, is nog niet vastgesteld. De dode dieren maar ook andere schapen zijn verwijderd.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Een wolvenexpert stelde vast dat een wolf twee schapen doodde.
Een wolvenexpert stelde vast dat een wolf twee schapen doodde.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie