Brandganzen in polder Arkemheen lijden onder de vogelgriep: ‘Kom niet dichtbij’

19 jan, 11:08 Dieren
Pixabay
Overvliegende brandganzen.
Overvliegende brandganzen.

REGIO De brandganzen in polder Arkemheen lijken het meest te lijden onder de vogelgriep. Dat constateert Jelle de Jong, van de vogelwerkgroep van de IVN. Bezoekers van de polder moeten volgens hem vooral op afstand blijven en de dieren niet aanraken, zodat het virus niet verder verspreid kan worden. 

De polder Arkemheen is een zeer vogelrijke polder, waar erg veel eten is voor veel verschillende soorten. De Jong: ,,Het voedsel zit zowel in de grond als in het gras en de kruiden die op de grond groeien. Dit is heel aantrekkelijk voor de vogels, waardoor ze in grote aantallen bij elkaar komen. Momenteel wordt er aan alle mogelijke kanten aandacht besteed aan het coronavirus en het effect op de gezondheid van de mens, maar nieman..

Mis niks, lees alles van Amersfoort


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Amersfoort en omliggende plaatsen met De Stad Amersfoort. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Stad Amersfoort lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Amersfoort.