Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Rode panda’s in DierenPark Amersfoort hebben bijzondere namen gekregen

18 november 2021 om 11:06 Dieren

AMERSFOORT De twee onlangs geboren rode panda’s in DierenPark Amersfoort hebben een naam gekregen. Het vrouwtje heet ‘Suki’ en het mannetje heet ‘Hikaru’. ,,Suki’ staat voor ‘liefde’, ‘Hikaru’ staat voor ‘schittering’’, vertelt dierverzorger Saskia van Soest. 

,,De dieren werden in juli geboren, maar de geslachtsbepaling, en dus ook het geven van namen, vindt plaats als de jongen wat ouder zijn. Het gaat hartstikke goed met de panda’s en zij verkennen volop hun verblijf.” De rode panda’s komen van oorsprong voor in het Himalayagebergte in Zuidoost-Azië. ,,De namen ‘Suki’ en ‘Hikaru’ zijn dan ook niet voor niets Aziatisch, maar wij hebben ook voor deze namen gekozen door de toepasselijke betekenis. Want zeg nou zelf: deze dieren zijn toch pure ‘liefde’ en zien er schitterend uit”, aldus Van Soest. .

IN HET WILD De dierverzorgers zijn blij met de jonge panda’s, want in het wild gaat het niet goed met deze soort. ,,Met hun pluizige vacht en donkerbruine ogen, hebben zij een grote aantrekkingskracht op mensen en zijn zij erg populair als huisdier. Veel mensen halen dan ook een panda in huis”, legt Van Soest uit. Ook door stroperij en bomenkap leven er nog maar 10.000 rode panda’s in het wild. Het DierenPark Amersfoort Wildlife Fund steunt daarom het Red Panda Network dat de plaatselijke bevolking traint om woudwachter te worden. Deze ‘woudpolitie’ houdt controle in het leefgebied van de panda. ,,Omdat het helaas niet goed gaat met de soort in hun oorspronkelijke leefomgeving, zijn wij juist daarom extra blij met deze dubbele pandageboorte.” 


Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie