Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Prairiehondjes geboren in Dierenpark Amersfoort

14 mei 2021 om 10:54 Dieren

AMERSFOORT In Dierenpark Amersfoort is de afgelopen weken een aantal prairiehondjes geboren. De dieren leven de eerste weken na hun geboorte in ondergrondse gangenstelsels. ,,We weten daarom niet precies hoeveel jongen er zijn geboren, tot nu toe hebben we vier kleintjes tegelijk boven de grond gespot”, verklaart dierverzorger Saskia Visser.

De eerste weken na de geboorte zijn prairiehondjes nog kaal en blind. “De jongen verblijven daarom het grootste gedeelte van de zogende periode in de kraamkamer in de burcht”, vertelt Saskia. “Na een aantal weken komen de jongen nieuwsgierig een kijkje boven de grond nemen en eten zij ook al hapjes mee met het vaste voedsel.” 

Prairiehonden zijn sociale dieren, zij leven in grote kolonies. Een kolonie bestaat uit verschillende familiegroepen, die onderling met elkaar communiceren. “Prairiehondjes gebruiken wel twaalf verschillende kreten en de jongen zijn er al vanaf de geboorte bekend mee”, legt Saskia uit. “Als de kleintjes een alarmkreet horen, dan duiken zij meteen hun holletje in, net zo snel als de volwassen dieren.”

Het park hoopt vanaf aankomende woensdag 19 mei weer de deuren te kunnen openen, zodat bezoekers de nieuwe prairiehondjes in levende lijve kunnen bewonderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie