Afbeelding
Deborah Ligtenberg

Vermiste kater uit het Soesterkwartier bleek drie weken lang ontvoerd

15 april 2021 om 12:25 Dieren

AMERSFOORT Na een wekenlange zoektocht is kater Rico weer thuis. Het huisdier uit het Soesterkwartier was spoorloos en overal in de wijk hingen flyers en hielpen mensen zoeken. Woensdag, drie weken na de vermissing, is de kater teruggevonden. ,,We kunnen het bijna niet geloven, maar hij was ontvoerd.”

door Jeroen van der Veer

Hoe de vork in de steel zit, is nog niet bekend. Er loopt een politie-onderzoek en zolang deze nog bezig is, kunnen de betrokkenen nog niets zeggen over de ontvoering van kater Rico. Wel reageert zijn baasje Deborah Ligtenberg opgelucht op social-media. ,,De politie heeft fantastisch gehandeld. Het mooie van dit alles: we hebben weer eens gemerkt wat een fijne wijk dit is.”

Zo waren er een hoop mensen betrokken bij de zoekactie, werd Marktplaats door veel inwoners van het Soesterkwartier afgezocht en kwamen er veel meldingen. ,,Heel erg bedankt daarvoor”, schrijft Ligtenberg. ,,Jullie zijn top. En nu alle posters uit de wijk weghalen...”

De persoon bij wie de kater is gevonden, is gearresteerd voor heling. Met kater Rico gaat het naar omstandigheden goed. Hij is vermagerd en verwaarloosd, maar heeft zich er dapper doorheen geslagen. ,,We houden hem voortaan binnen.”

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie