Afbeelding
Wim van Rooijen

Babynieuws: slechtvalken geboren op de Onze Lieve Vrouwetoren

16 april 2021 om 07:00 Dieren

AMERSFOORT De oplettende kijker had de ontwikkelingen via de webcam misschien al gezien, maar het eerste ei van het slechtvalkenstel is op donderdagavond rond 22.30 uur uitgekomen. De slechtvalken verblijven al meerdere jaren op de Onze Lieve Vrouwetoren en ieder jaar worden er weer eieren gelegd. Dit alles is 24 uur per dag en zeven dagen per week live te volgen.

door Jeroen van der Veer

Ook in het kalenderjaar 2021 was het een succesvol broedseizoen. Op zaterdagmiddag 6 maart, net vóór 16.00 uur, was het eerste ei via de webcam te zien. Op dinsdag 9 maart werd  ‘s nachts het tweede ei gelegd en in de nacht van vrijdag 12 maart het derde. Als klap op de vuurpijl was op zondagmorgen 14 maart het vierde ei te bewonderen. 

Donderdagavond zag het eerste babyslechtvalkje het levenslicht, niet veel later een tweede en de verwachting is dat de komende dagen de andere twee slechtvalken worden geboren. 

De beelden van de webcam zijn live te bekijken: klik hier. En meer informatie over de slechtvalken is te vinden op deze website. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie