* Foto ter illustratie
* Foto ter illustratie DierenPark Amersfoort

Dierenvoedselbank stopt met uitgeven van voedsel: ‘We hopen op begrip’

25 januari 2021 om 12:51 Dieren

AMERSFOORT De Dierenvoedselbank in Amersfoort is gestopt met het uitgeven van voedsel. Dit is besloten omdat de corona-crisis ook bij hen erin hakt en de voorraad voer op begint te raken. 

door Jeroen van der Veer

Door corona en de huidige lockdown is het aantal grote donaties drastisch gedaald, tot bijna nihil, en zonder donaties kan de Dierenvoedselbank geen uitgifte doen. ,,Gezien de huidige omstandigheden, onze voorraad voer, de kleine ruimte waarin wij niet verantwoord met meerdere vrijwilligers kunnen werken om pakketten samen te stellen en alle maatregelen waar wij rekening mee moeten houden, hebben wij, om iedereen gelijk te behandelen, moeten besluiten dat wij in de maanden januari en februari géén uitgifte kunnen doen. Ook niet in de vorm van bezorging.”

Aan het eind van de maand februari wordt gekeken naar de mogelijkheden voor de maanden daarna. ,,Wij vinden dit besluit verre van leuk en wij zijn ons er van bewust dat mensen onze hulp goed kunnen gebruiken, maar wij hopen dat er begrip is voor onze keuze.”

Dierenvoedselbank laat weten dat alle cliënten een privébericht hierover hebben ontvangen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie