Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Olifant Indra kan nu écht elk moment bevallen: 'Dit kan een teken zijn'

27 maart 2020 om 12:55 Dieren

AMERSFOORT In DierenPark Amersfoort kan er elk moment een olifantenjong geboren worden. Al wekenlang slapen verzorgers bij olifant Indra, maar het moment waar iedereen naar uitkijkt is nu bijna daar. ,,Indra kan nu echt elk moment bevallen van een kalf", vertelt dierverzorger Rob Saris.

door Jeroen van der Veer

Mocht het kalf worden geboren, dan komt er voor de verzorgers een einde aan de nachten die zij sliepen bij de olifanten. Saris is één van de personen die regelmatig een bijzondere slaapplek heeft. ,,Telkens als het zover lijkt te zijn, pakken wij als dierverzorgers onze hangmat uit de kast en slapen wij om de beurt bij de olifanten."

Tot nu toe wordt het geduld van de verzorgers nog op de proef gesteld. ,,Olifantenmoeder Indra zelf is op het moment rustig, maar sinds een paar dagen zien wij wel dat de dochter van Indra haar niet meer alleen wil laten. Dit kan een teken zijn dat de bevalling er nu toch echt aankomt."

,,Indra is nu net over haar 21e maand heen en het is in het verleden gebleken dat Indra precies rond deze dagen haar jong wierp.", vertelt dierverzorger Saris, die ook weet dat olifanten tussen maand 20 en 22 drachtig zijn. ,,Wij als dierverzorgers zijn er in elk geval helemaal klaar voor en kunnen niet wachten om het kalf te verwelkomen."

De olifantenfamilie is live te zien via de webcams van DierenPark Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie