Afbeelding
Dierenpark Amersfoort

Luiaard geboren in DierenPark Amersfoort

13 februari 2020 om 19:32 Dieren

AMERSFOORT Dierverzorgers deden bij hun ochtendronde een verrassende ontdekking in het nachtverblijf van DierenPark Amersfoort. ,,Er is een kleine luiaard geboren", vertelt dierverzorger Christel Broekman. ,,Vader en moeder luiaard hebben na al die jaren zeker nog geen genoeg van elkaar, want dit is alweer hun achtste kleintje."

Moeder Amaka en de kleine maken het goed. ,,De kleine luiaard hangt op de buik van de moeder en zij is rustig haar nieuwe wereld aan het ontdekken", vertelt Broekman. ,,Het is bijzonder dat vader en moeder luiaard al zo lang voor nageslacht zorgen. Al jarenlang zijn zij een liefdeskoppel in ons park en moeder Amaka mocht al acht kleintjes op de wereld zetten. Nog even en we kunnen spreken van een elftal, wie weet."

De dierverzorgers hadden al een tijdje het vermoeden dat er een nieuw jong op komst was. ,,Het koppel zorgt steevast elk jaar voor uitbreiding van de luiaardfamilie en de grote zus van de nieuwkomer is onlangs zelfstandig in een ander deel van het verblijf gaan wonen", legt Christel Broekman uit. ,,Dat is vaak een teken dat de luiaardmoeder klaar is om een nieuw jong op de wereld te zetten." Vader Quasimodo, moeder Amaka en het pasgeboren jong zijn te bewonderen in het nachtdierenverblijf van DierenPark Amersfoort. 

Bron video: Dierenpark Amersfoort

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie