Afbeelding
Gemeente Amersfoort

Gemeente Amersfoort komt met subsidieregeling voor ondersteuning controle coronatoegangsbewijs

8 december 2021 om 11:16 Corona

AMERSFOORT Gemeente Amersfoort stelt een subsidieregeling open voor bedrijven die bezoekers moet controleren op het coronatoegangsbewijs (CTB). Deze bedrijven kunnen een eenmalige bijdrage aanvragen om de controle op coronatoegangsbewijzen en identiteitsdocumenten te ondersteunen en te vergemakkelijken.

De bijdrage vergoedt kosten voor bijvoorbeeld de inzet van werknemers en arbeidskrachten die coronatoegangsbewijzen controleren of de controle van coronatoegangsbewijzen bevorderen en vergemakkelijken. Te denken valt aan de inzet van gastheren, -vrouwen of beveiligers. De subsidie bedraagt maximaal 1.500 euro per organisatie en geldt voor kosten, inclusief BTW, gemaakt in de periode 22 september tot en met uiterlijk 31 december 2021. Het gaat om additionele kosten die de organisatie maakt om de controle op het CTB te vergemakkelijken of te bevorderen. Aanvragen kan via de website van gemeente Amersfoort. 

Deze subsidie kan worden aangevraagd tot 24 december, door organisaties die in Amersfoort gevestigd zijn en op grond van de landelijke regelgeving verplicht zijn CTB’s te controleren. Sportverenigingen zijn uitgezonderd van deze regeling, omdat er voor sportverenigingen een andere regeling bestaat. Sportverenigingen kunnen tot en met woensdag 8 december (vandaag) een eenmalige bijdrage vragen. Alleen kosten voor activiteiten die plaatsvinden in de periode van 6 november 2021 tot en met 31 december 2021 komen voor vergoeding in aanmerking. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie