Afbeelding
Pixabay

Pop-up vaccinatielocatie acht donderdagen in Adventkerk

23 augustus 2021 om 10:44 Corona

AMERSFOORT Alle Amersfoorters die zich nog niet hebben laten vaccineren kunnen dat vanaf donderdag 26 augustus zonder afspraak doen bij de pop-uplocatie in de Adventkerk op de Ringweg-Kruiskamp 74. De pop-uplocatie is vanaf 26 augustus op acht donderdagen open van 14.00 tot 20.00 uur.

Ook kunnen inwoners die zich willen laten informeren of vragen hebben over het vaccin en vaccineren op dezelfde dagen terecht bij de informatiewinkel van Indebuurt033 op Neptunusplein 66K. De informatiewinkel ligt op loopafstand van de Adventkerk. Hier zijn medewerkers van de GGDrU aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Zo kan iedereen goed geïnformeerd de keuze maken om zich wel of niet te laten vaccineren.

De drempel om je te laten vaccineren is lager als je geen afspraak hoeft te maken. Ik hoop dat dit helpt voor wie alsnog een vaccinatie wil halen

,,Het is belangrijk dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren, want een hoge vaccinatiegraad helpt bij de bestrijding van het coronavirus en het eerder los kunnen laten van maatregelen”, benadrukt burgemeester Lucas Bolsius. ,,Ook zien we dat de mensen die nu ziek worden en in het ziekenhuis belanden meestal niet gevaccineerd zijn. De drempel om je te laten vaccineren is lager als je geen afspraak hoeft te maken. Ik hoop dat dit helpt voor wie alsnog een vaccinatie wil halen.”

KLEINSCHALIG PRIKKEN De GGD gaat van grootschalige vaccinatielocaties naar kleinschalig prikken in buurten. Door dichter bij huis het vaccineren aan te bieden, probeert de GGD de mensen te bereiken die nog niet gevaccineerd zijn. De Adventkerk is op donderdagmiddag open voor mensen die nog geen enkele vaccinatie hebben. Indien een tweede prik nodig is, wordt daar direct een afspraak voor gemaakt.

De Adventkerk is voor vaccinatie open op de donderdagen 26 augustus, 2, 9, 16, 23 en 30 september en op 7 en 14 oktober van 14.00 tot 20.00 uur. Vaccineren kan zonder afspraak en is gratis. Iedereen geboren voor 1 juli 2009 is welkom. Met welk vaccin er geprikt wordt hangt af van de beschikbaarheid. Het is belangrijk om een legitimatie mee te nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie