Afbeelding
Charella Hulsbosch

GGD: ‘Ook in Amersfoort toename in besmettingen onder jongeren’

9 juli 2021 om 12:48 Corona

AMERSFOORT Het aantal coronabesmettingen loopt al een paar dagen op. Door de politiek worden op dit moment zelfs nieuwe maatregelen overwogen. Hoe zit het met de stijging in Amersfoort? De GGD geeft antwoord.

,,In de gemeente Amersfoort is de toename in besmettingen ook met name te zien in de groep 16-27 jaar”, laat een woordvoerder van de GGD regio Utrecht weten. Er is ook duidelijk te herleiden waar de besmettingen in Amersfoort het vaakst plaatsvinden: ,,Die zijn vaak gerelateerd aan horeca, uitgaansgelegenheden en buitenland reizen.” 

PERSCONFERENTIE Vrijdag wordt in Den Haag overlegd over nieuwe maatregelen. Eerder meldden ingewijden bij de NOS al dat het kabinet overweegt om meerdaagse evenementen af te blazen en clubs en discotheken te sluiten. Het verlossende antwoord volgt snel, demissionair premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge geven vrijdagavond om 19.00 uur weer een persconferentie over corona. 

JONGEREN Ondertussen heeft de GGD wel een boodschap voor de groep waarin het aantal besmettingen het hardst stijgt: ,, We blijven de jongeren op het hart drukken dat de vaccinatie na twee weken pas bescherming biedt, dat ze zich bij klachten moeten laten testen en dus nog steeds anderen kunnen besmetten.” 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie