Afbeelding
BDUmedia

Groen licht vanuit de gemeente: verenigingen uit Amersfoort mogen tegen elkaar oefenen

21 mei 2021 om 17:00 Corona

AMERSFOORT Goed nieuws voor alle voetballende kinderen tot en met 17 jaar: het is weer mogelijk om vriendschappelijke wedstrijden te spelen. Voorheen mochten teams van één vereniging alleen maar tegen elkaar oefenen, maar nu is het mogelijk om tegen andere clubs uit de gemeente te spelen. 

door Jeroen van der Veer

Op donderdag hebben alle Amersfoortse verenigingen daarover bericht ontvangen en vanaf 22 mei is het mogelijk om vriendschappelijk duels te organiseren. Dit alles staat wel onder regie van de gemeente; duels dienen 24 uur van te voren te worden aangemeld door de clubs bij de gemeente.

Publiek bij de wedstrijden is niet mogelijk en de kinderen moeten zo veel als mogelijk met de fiets naar de clubs toegaan. Na de wedstrijd moeten de aanwezigen binnen vijftien minuten het sportcomplex verlaten. De kantines blijven dicht, maar de terrassen mogen wél open. 

Om alles gestroomlijnd te laten verlopen, zijn de ploegen ingedeeld in poules. Dat houdt in dat ploegen uit een groep enkel en alleen tegen elkaar mogen oefenen. In groep 1 zitten Amsvorde, CJVV en AFC Quick 1890. In groep 2 zitten Hooglanderveen, Cobu Boys, VOP, APWC en HVC. In groep 3 zitten KVVA, Hoogland, VVZA en Nieuwland. Dit is gedaan om de reisafstanden beperkt te houden.

Indien blijkt dat als gevolg van deze ‘test’ het aantal besmettingen onder de doelgroep significant toeneemt, dan zal de gemeente overwegen alles te annuleren. Dit kan ook het geval zijn als de coronamaatregelen door de landelijke overheid verzwaard worden dan wel er een dwingende aanwijzing wordt gegeven.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie