Afbeelding
Politie

Dit is het aantal coronaboetes dat is uitgedeeld in Amersfoort

13 april 2021 om 11:16 Corona

AMERSFOORT De politie schreef sinds de uitbraak van het coronavirus al 650 boetes uit in Amersfoort. Zo’n 109 gevallen werd afgedaan met een waarschuwing. 

De reden van boetes in Amersfoort was 530 keer ongeoorloofd overtreden van de avondklok, vier keer vanwege de mondkapjesplicht in personenvervoer, één keer voor de mondkapjesplicht een publieke ruimte, 67 boetes vanwege een noodverordening, 24 voor niet de veilige afstand in acht nemen, driemaal voor het alcoholverbod en 21 keer voor groepsvorming.
Opvallend is buurgemeente Bunschoten waar maar liefst 10,9 boetes per duizend inwoners werden uitgedeeld, tegenover slechts 4,1 in Amersfoort.

In het hele land zijn bijna 113.000 boetes uitgedeeld aan mensen die zich niet aan de regels hielden. Veruit de meeste van die boetes gaan over de overtreding van de avondklok. Dat is opvallend, aangezien die pas eind januari in is gegaan. In een paar weken tijd werden bijna 72 duizend boetes uitgedeeld aan mensen die zich ‘s avonds zonder geldige reden op straat bevonden. Ook werden er landelijk ruim 40,5 duizend waarschuwingen uitgedeeld, maakte de politie dinsdag 13 april bekend.

DICHTER OP ELKAAR In grote steden is er relatief meer bekeurd en gewaarschuwd. Dat ligt volgens de politie voor de hand. ,,In grote steden wonen meer mensen dicht bij elkaar dan op het platteland. Ook is er daarom in steden meer politie op straat.” En dat verhoogt de pakkans. Maar ook buiten de grote steden zijn er regio’s die eruit springen: zo werden op Urk relatief gezien de meeste boetes uitgedeeld: 23 per duizend inwoners. In elke gemeente werden wel een paar coronaboetes uitgedeeld, maar dat geldt niet voor waarschuwingen. In 22 gemeenten, waaronder Enkhuizen (Noord-Holland), Dinkelland (Overijssel) en Tholen (Zeeland) werd geen enkele waarschuwing door de politie gegeven. 


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie