Afbeelding
BDUmedia

Burgemeester Bolsius steunt oproep om terrassen te openen: ‘Amersfoort is daar klaar voor’

3 april 2021 om 13:30 Corona

AMERSFOORT Burgemeester Lucas Bolsius is van mening dat de horeca op een verantwoorde manier open kan gaan. Hij steunt dan ook de oproep van burgemeester Femke Halsema van Amsterdam, mits dat veilig kan. ,,De horeca in Amersfoort is daar ook klaar voor.”

door Jeroen van der Veer

In Nederland hebben de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma en Jan van Zanen van Den Haag zich ook al uitgesproken en Lucas Bolsius steunt dit verzoek. Tegen De Stad Amersfoort laat hij weten: ,,Hierdoor kunnen we de druk bij openbare buitenruimtes verminderen en ik ben van mening dat de horeca op een verantwoorde manier open kan.”

Er wordt langer onderling tussen burgemeesters gesproken over de druk op de buitenruimte in combinatie met het mooie weer en wat de de opening van terrassen daarin zou kunnen betekenen.
Niet alleen om de horeca een hart onder de riem te steken, maar simpelweg ook voor de veiligheid. Zo was het bij het mooie lenteweer druk op bepaalde locaties, waaronder langs de Eem. ,,Doe je de horeca weer open, dan haal je op openbare plekken de druk ietwat weg en je doet dit ook nog eens op een verantwoorde manier. Op terrassen kan je de drukte in goede banen leiden.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie