Afbeelding
Van Slingerland
video

Verstandelijk beperkte Christa krijgt antwoord namens de Koning over ‘rotcorona’

25 februari 2021 om 10:49 Corona

AMERSFOORT Wat moet je doen als je helemaal klaar bent met die ‘rotcorona’ en onbeantwoorde vragen hebt? Lang wist de verstandelijk beperkte Christa niet wat ze moest doen, tot de bewoonster van ‘s Heeren Loo besloot de Koning een brief te schrijven. De Koning stuurde een brief terug en dat zorgt ervoor dat de 35-jarige weer nieuwe moed en energie heeft gevonden. Zie ook de video hieronder.

door Jeroen van der Veer

Christa (35) woont als vanaf jonge leeftijd bij ‘s Heeren Loo; altijd met veel plezier, maar nu valt het haar zwaar. Door de coronacrisis kan zij niet doen wat zij gewend is en zo leuk vindt. Naar het werk gaan, koffiedrinken in Samen-’s Heeren Loo, naar dansen en bijvoorbeeld haar ouders zien en knuffelen. 

Voor Christa is een ander dagritme lastig te begrijpen, omdat ze moeilijk verstaanbaar gedrag heeft. Saskia van Slingerland, haar persoonlijke begeleider: ,,We zien dat ze het moeilijk heeft en natuurlijk leggen we alles zo goed mogelijk uit. Maar ja, wie moet je er nu ‘de schuld’ van geven? Premier Mark Rutte is geen autoriteit voor haar, maar de koning wel.”

(Artikel gaat verder onder de video.)


Toen in januari bekend werd dat ze vanwege de lockdown nog niet naar dansles kon, werd besloten een persoonlijke brief naar Koning Willem-Alexander te sturen. Van Slingerland: ,,Ik moest wel even googelen, want hoe schrijf je zo’n brief en wat is het adres van Het Koninklijk Huis? Ik verwoordde de duidelijke vraag van Christa: ‘wanneer gaat alles weer open?”

Bovenstaande vraag werd zelf door Christa bedacht en ze deed bij de brief ook een zelfgemaakte tekening. Deze gingen op de post en lang bleef het stil, tot er van de week een brief kwam. Van de Koning. Hierin zei hij helaas het antwoord niet te weten, maar complimenteerde Christa wel met haar tekenkunsten.”

Van Slingerland: ,,Ze straalt al dagen van oor tot oor en is helemaal in de gloria. Ze belde gelijk haar ouders en de brief hangt op haar kast in haar kamer. Heel stiekem wij allemaal net zo blij én trots. Nu kunnen we het wel weer even volhouden samen, in de strijd tegen dat rot-corona.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie