Afbeelding
Rinus van Denderen

Corona-uitbraak St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis: inmiddels 22 sterfgevallen

22 februari 2021 om 15:35 Corona Coronavirus

AMERSFOORT Het St Elisabeth Verpleeg- en Gasthuis meldt maandagmiddag dat na een corona-uitbraak die een week eerder openbaar werd gemaakt, inmiddels zijn 22 positief geteste bewoners overleden. 

,,Op 15 februari hebben we bericht dat we te maken hadden met een corona-uitbraak. Dit was een heftige en impactvolle situatie voor onze bewoners, hun naasten en onze medewerkers.” Twee dagen later meldde het gasthuis al tien sterfgevallen.
,,Aan het begin van deze uitbraak verbleven 106 kwetsbare, bewoners met dementie op deze locatie. Van de 106 bewoners waren er 70 bewoners positief getest en waren twee bewoners overleden. Het aantal besmettingen onder het personeel was beperkt waardoor we de continuïteit van zorg konden blijven waarborgen”, schrijft het verzorgingshuis, onderdeel van Beweging 3.0.

Er zijn 19 bewoners hersteld van COVID-19 die eerder positief getest waren, meldt de organisatie. ,,Wij kunnen niet met zekerheid vaststellen in hoeverre de overlijdens een direct gevolg zijn van de corona besmetting, omdat het om een zeer kwetsbare doelgroep gaat met veel onderliggend lijden. We zien wel een hoger aantal overlijdens dan gebruikelijk. Omdat het aantal besmettingen onder de medewerkers beperkt blijft, kunnen we goede zorg blijven geven.”

Evelien Bongers, Raad van Bestuur van Beweging 3.0, geeft aan: ,,Deze situatie trekt een enorme wissel op de bewoners, hun naasten en natuurlijk op onze medewerkers. We leven erg met iedereen mee en doen er alles aan om hen zoveel mogelijk te ondersteunen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie