Afbeelding
AS Media

Jongeren komen af op aangekondigde rellen in Amersfoort: vuurwerk afgestoken bij De Stier

25 januari 2021 om 20:36 Corona

AMERSFOORT Zo’n honderd jongeren hebben zich maandagavond verzameld bij ‘De Stier’ in Amersfoort. Daarbij staken ze vuurwerk af bij de rotonde Flierbeeksingel/Kamp, werden stenen en flessen gegooid en ook is er een auto op zijn kant geduwd. Er werden uiteindelijk drie personen aangehouden.

door Jeroen van der Veer

Al de hele dag circuleren er berichten op social-media waarbij jongeren elkaar oproepen om te komen rellen in protest tegen de avondklok. Op de genoemde tijd van 20.00 uur was er bij de rotonde nog niet veel te zien, maar een kwartier later werd het droog en was het plotseling erg druk. De grote groepen jongeren staken vuurwerk af en vernielde spullen.

Toen ook nog eens een auto omver werd geduwd, was voor de politie de maat vol. De straten werden geblokkeerd en de politie en de Mobiele Eenheid liet geen verkeer meer toe in de omgeving van de rotonde. Net voor het ingaan van de avondklok werden er stenen en flessen naar agenten gegooid, waarna vrijwel alle raddraaiers vertrokken. 

Dat was ook het startsein voor de politie om met minder eenheden aanwezig te zijn. De politie maakte om 21.30 uur bekend dat er drie personen zijn aangehouden voor onder andere het gooien van stenen.

De burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, wilde maandagavond nog niet reageren op de ongeregeldheden in zijn stad. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie