Afbeelding
Koninklijke Marechaussee

‘Burgemeester vraagt Koninklijke Marechaussee te helpen met handhaven tijdens de avondklok’

23 januari 2021 om 15:40 Corona

AMERSFOORT Het bericht dat de Koninklijke Marechaussee eenheden levert aan Amersfoort om te handhaven op de avondklok, is volgens burgemeester Lucas Bolsius, te voorbarig. De marechaussee liet via hun officiële kanalen weten dat Amersfoort om bijstand had gevraagd, maar dit is volgens de burgervader onjuist. 

door Jeroen van der Veer

,,De landelijke politie heeft in verband met de avondklok de steun van de Koninklijke Marechaussee ingeroepen”, laat de burgervader van Amersfoort zaterdag aan het begin van de avond weten. Eerder bracht de marechaussee naar buiten dat zij de eerste drie avonden van de avondklok twee pelotons van hun bijstandseenheid zouden leveren om te handhaven. 


BDUmedia

Naast Amersfoort zou ook Den Haag en Eindhoven om hulp hebben gevraagd. ,,Het betreft het beschikbaar krijgen van menskracht voor heel Nederland”, benadrukt Bolsius. ,,Omdat de Koninklijke Marechaussee vanuit drie plekken in Nederland die steun zal leveren, waaronder vanuit Amersfoort, moet voor de administratie de betreffende burgemeester formeel een handtekening zetten. Het is dus niet specifiek een bijstandsaanvraag voor Amersfoort.”

Vrijdag gaf Lucas Bolsius bij De Stad Amersfoort zijn mening over de avondklok: Bolsius over instellen van avondklok: ‘Vroeg naar bed en volgende morgen vroeg uit de veren’.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie