Afbeelding
Meander Medisch Centrum

Coronapatiënten uit Meander mogen eerder thuis aansterken: ‘In hun eigen omgeving herstellen’

19 januari 2021 om 16:35 Corona

AMERSFOORT Corona-patiënten die stabiel genoeg zijn om met zuurstof thuis te herstellen, worden door Meander Medisch Centrum niet langer in het ziekenhuis gehouden. Hierdoor liggen ziekenhuisbedden minder lang vol en kunnen patiënten in hun eigen omgeving herstellen.  

door Jeroen van der Veer

Hierbij houdt het ziekenhuispersoneel wel continu de patiënten in de gaten via de app Luscii. Patiënten vullen een aantal keer per dag meetwaarden, zoals saturatie, temperatuur en gesteldheid, in op de applicatie. Deze gegevens worden zeven dagen per week in Meander uitgelezen en opgevolgd. Ook is er vanuit het ziekenhuis regelmatig telefonisch contact met de patiënten. 

Longarts Joop van den Brand hierover: ,,Met de Luscii-app kunnen we patiënten die herstellende zijn van COVID-19, maar nog wel zuurstof nodig hebben, eerder met ontslag laten gaan. Hierdoor maken we efficiënter gebruik van onze cohortafdeling en kunnen we onze patiënten beter van dienst zijn. Het is immers erg vervelend een patiënt uit onze eigen regio te moeten overplaatsen vanwege plaatsgebrek.”

Voor patiënten is een opname op de cohortafdeling ook psychisch zwaar, legt Van den Brand. ,,Met weinig contact met andere mensen. Nu kunnen ze eerder naar huis om op een veilige manier in de eigen omgeving verder te herstellen. Ook weten we van ziekenhuizen die deze methode al in de eerste coronagolf gebruikten, dat patiënten erg tevreden waren. Een echte verbetering dus.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie