Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Hoeveel horecazaken in Amersfoort worden geraakt door de ‘gedeeltelijke lockdown’?

14 oktober 2020 om 10:39 Corona

AMERSFOORT Een biertje in de kroeg, broodje in de lunchroom of driegangendiner in een restaurant: het zit er zeker vier weken niet in. Het kabinet besloot dinsdag dat horecagelegenheden vanaf vanavond 22.00 uur hun deuren moeten sluiten. 

Uit eerder gepubliceerde CBS-cijfers blijkt dat Nederland in totaal zo’n 69.000 horecazaken telt. Veel van deze zaken lopen de komende tijd dus omzet mis. In Amersfoort worden rond de 535 horeca-ondernemingen (opnieuw) geraakt door de coronamaatregelen.

Het kabinet moet kijken of restaurants, die niet ook als café fungeren, open kunnen blijven. Dat adviseert het Outbreak Management Team (OMT), de belangrijkste adviseur van het kabinet in de strijd tegen het coronavirus.

Op onderstaande kaart staat voor iedere gemeente het absolute aantal horecagelegenheden op 1 januari 2020. Dit cijfer is ook afgezet tegen het aantal inwoners van een gemeente, om zo tot het aantal horecagelegenheden per duizend inwoners te komen. Dit cijfer bepaalt de kleur op de kaart. In Nederland zijn er gemiddeld zo’n vier horecavestigingen per duizend inwoners. De cijfers zijn afkomstig uit de ‘vestigingenstatistiek’ van het CBS, waarvoor het statistiekbureau het Handelsregister van de Kamer van Koophandel analyseert.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie