Archieffoto ter illustratie
Archieffoto ter illustratie Ewerdt Heideman

GSG Guido sport voor de voedselbank in Amersfoort

12 mei 2020 om 11:44 Corona Coronavirus

AMERSFOORT Leerlingen van GSG Guido gaan in mei sporten voor de voedselbank Amersfoort. Door zich te laten sponsoren voor het aantal kilometers dat ze maken, hopen ze zoveel mogelijk geld op te halen. De leerlingen mogen zelf kiezen op welke manier ze de kilometers gaan maken, als ze maar in beweging zijn.

Het idee is ontstaan toen bekend werd dat veel gezinnen het moeilijk hebben in deze tijd. Mensen raken hun baan kwijt, komen in de schulden en kunnen nog maar moeilijk rondkomen. Aan het begin van de coronacrisis zag de voedselbank het aantal gezinnen dat hulp nodig heeft al stijgen met 15 procent, volgens de school. 

SPORTIEF THUISONDERWIJS Dit motiveerde sportdocenten Stefan de Jonge en Matthijs Noteboom om het sportief thuisonderwijs te combineren met een goededoelenactie, om zo hulp te bieden aan mensen in nood. 

Eerst gaan de leerlingen op zoek naar sponsoren. In de week van 25 mei worden vervolgens de kilometers gemaakt. Aan het einde van de maand wordt bekend gemaakt welk bedrag de school aan de voedselbank kan schenken. 

BRON VIDEO: GSG Guido.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie