Afbeelding
Foto Rinus van Denderen

Samen tijdens corona: op zoek naar die nog half verborgen verhalen

15 april 2020 om 19:47 Corona

AMERSFOORT De gevolgen van de maatregelen om de corona-epidemie te beheersen zijn ingrijpend. Mensen worden teruggedrongen in sociaal isolement. De één heel erg, de ander wat minder, maar het zijn voor iedereen vormen van beperkingen van het maatschappelijk leven die tot voor kort nauwelijks voorstelbaar waren. Soms met diepgaande, treurige consequenties. 

Toch leiden die bijzondere omstandigheden ook tot creativiteit, bijzondere oplossingen en positiviteit. De stad is rustiger dan ooit, maar onder de oppervlakte gist en broeit het. In een aantal gevallen als rechtstreeks gevolg van de bijzondere omstandigheden. In de rubriek 'Samen tijdens corona' gaat de redactie van De Stad Amersfoort in samenwerking met de gemeente Amersfoort op zoek naar die soms nog half verborgen verhalen.

Verhalen van jongeren en ouderen. Verhalen van mensen in verschillende situaties: van zorghelden tot aan ondernemers die met hun handen in het haar zitten. Verhalen om anderen te inspireren, te motiveren, te helpen de moed erin te houden en ook om te amuseren. Klein of groot; alles is welkom.

De redactie gaat in samenwerking met de gemeente Amersfoort op zoek naar die soms nog half verborgen verhalen,,We leven al een paar weken met veel onzekerheden en zorgen en toch lukt het ons om er met zijn allen de schouders onder te zetten", aldus burgemeester Lucas Bolsius over de nieuwe samenwerking met de BDUmedia, de uitgeverij van De Stad Amersfoort. ,,In Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen zie ik heel veel mooie initiatieven ontstaan. Al die initiatieven die de afgelopen weken voor elkaar worden georganiseerd, laten zien hoe hecht we zijn in deze stad. Samen gaat het ons lukken door deze tijd heen te komen. Vandaar dit initiatief om verhalen te delen die laten zien dat we er voor elkaar zijn."

Tips voor de rubriek 'Samen tijdens corona'? Neem dan contact op met journalist Jeroen van der Veer via: info@jeroenvanderveer.nl 
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie