Joop de Keijzer op het afscheid van Nahish bij Dara.
Joop de Keijzer op het afscheid van Nahish bij Dara. Jasper
Column Joop de Keijzer

‘Moest me die avond losrukken want ik mocht niet weg’

27 september 2023 om 10:15 Column

Charmant gezelschap

Kijk met lichte weemoed uit het raam want de astronomische herfst is 23 september begonnen. Mijn muziekkeuze tijdens het tikken van dit stukkie is daarop afgestemd. Luister nu naar ‘Day Is Done’ (Nick Drake), straks ‘Time InA Bottle’ (Jim Croce), ‘How Can We Hang On To A Dream’ (Tim Hardin). Later komen Don McLean, David Gates en Janis Ian.

Dan mijn onvergetelijke aanwezigheid bij het Beweegfestival van de SRO en het gedenkwaardige afscheid in restaurant Dara van gastvrouw Nahish van Gestel. Op beide gelegenheden werd ik omringd door sportieve, vrolijke, getalenteerde en uitbundige vrouwen! Wordt nog regelmatig zwetend wakker van alle aandacht die mij ten deel viel.

Het festival bij Korfbalvereniging Soesterkwartier was, mede dankzij sportwethouder Ben van Koningsveld, een half uurtje om aan terug te denken. Ben en uw stukkiesschrijver, iets te zwaar, lieten ons niet kennen, deden mee met een mini-zumba lesje. Na deze sportieve prestatie, waarbij we werden omringd door een tiental topfitte dames, en die gelukkig ook is opgenomen anders geloven jullie het niet, overwegen we om ons samen op te geven voor de wekelijkse lessen maar onze volle agenda’s laten dat helaas niet toe. Een complimentje van mevrouw De Keijzer en zumbalerares Sandra Broodkoorn.

Onze wethouder bleek over een uitstekend ritmegevoel te beschikken, wilde nog een sessie bijwonen maar moest een paar interviews geven dus met tegenzin verliet hij de zumbagroep! Esther Eijk, coördinator seniorensport, benadrukte nog maar eens dat bewegen heel goed is voor onze gezondheid, dus geef je op bij een sportclub of kijk op de SRO website.

Dan nog een hectische afscheidsborrel zaterdagavond in Dara waar Nahish mij voor had uitgenodigd. Als trouwe terrasbezoeker heeft uw stukkiesschrijver waarschijnlijk een onuitwisbare indruk gemaakt op de dames want alle (oud) collega’s van Nahish wisten nog haarfijn wie ik was en na de vele knuffels kon ik amper het glas witte wijn optillen. Wat een feest daar in het restaurant waar niet werd gekeken op een flesje meer of minder. Natuurlijk werden er amuses geserveerd en hilarische herinneringen opgehaald waaronder de vele relaties die hier tot bloei kwamen of stukliepen. Nahish gaat in Amsterdam aan de slag als freelance/zzp in de media. Voornamelijk productie in TVC (televisiecommercials en events).

Ga het missen, die leuke lach, de spontane begroeting. Maar dat geldt voor al het personeel bij Dara, altijd vrolijk, effe een praatje, een glimlach. Dat maakt het vertoeven op deze vaak zonovergoten toplocatie tot aangenaam verpozen. Moest me die avond losrukken want ik mocht niet weg maar na een paar groepfoto’s en ‘nog eentje dan’ vluchtte ik de tent uit.

Ging bijna onderuit op fietsbrug ‘t Sasje en reed zo hard naar beneden dat ik maar net het terras van proeflokaal ‘Bregje’ kon ontwijken.
Viel pas héél laat in slaap!


Joop de Keijzer


De Keijzer en wethouder Ben van Koningsveld namen deel aan een zumba lesje. (Foto: Jan Hardeman) 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie