Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester.
Joop de Keijzer is columnist van De Stad Amersfoort, brugwachter en havenmeester. Rinus van Denderen
Column

Herfstblues

Column

Daar stonden we afgelopen zondag in de stromende regen met z’n tweeën op het doorweekte festivalterrein waar het Hooglandse Dorpsfeest een troosteloze aanblik bood. Wat hadden we graag een leuke impressie gemaakt van de 28ste editie van dit spektakel waar de organisatie alleen maar een positief gevoel aan overhield en vier feestdagen zonder enige wanklank zijn verlopen.


Buiten filmen was door de aanhoudend regenbuien onmogelijk en in de afgeladen feesttent was geen doorkomen aan. Het anders zo strakke groene grasveld was een grote spekgladde modderpoel en de suède bordeelsluipers van uw stukkiesschrijver, ging bijna twee keer onderuit, waren bij thuiskomst keihard geworden door de opgedroogde kleiklodders. We besloten onze teleurstelling weg te drinken bij café-restaurant De Noot met een ‘BBB’tje’. Geen ‘BoerBurgerBeweging’ maar ‘BierBitterbalBorrelnoot’. 

Dat bluesgevoel werd nog eens versterkt toen de was door mevrouw De Keijzer niet meer buiten aan de droogmolen werd opgehangen maar naar het trapgat werd verplaatst. Dan is de zomer echt voorbij, loop ik wekelijks weer met mijn hoofd langs lekker ruikende boxershorts, handdoeken, sokken en T-shirts.  

Dan het presentje wat mijn eega kreeg op de wekelijkse zumba middag van de 25 jarige SRO. Een doosje met drie zogenaamde stretchables, weerstandsbanden in de kleuren geel, blauw en groen met drie verschillende bandsterktes. Nu kan mijn wederhelft donkey kicks, lying leg lifts of lungs kick back beoefenen maar dat ziet er niet uit en bij het zien breekt het zweet me aan alle kanten uit. Dus trek ik mij strategisch terug om boven wat op de gitaar te pingelen of ga een blokje om als het weer het toelaat. Met vriendelijk dank aan zumba lerares Sandra en hoofd SRO Heleen!

Kreeg van de week ook een brief met een boekje over bewegen en elkaar ontmoeten. ,,Hoe gaat het met u?”, vroeg burgemeester Lucas Bolsius aan de bewoners. Het gaat voortreffelijk met mij en mijn meissie, dank u, erg attent van u. Ingesloten een koffiebon voor twee personen om in te wisselen bij de Koffiebus. Is het gepast om de heer Bolsius uit te nodigen om met deze stukkiesschrijver van De Stad Amersfoort effe een bakkie te doen? Dan neem ik iets lekkers mee. Wel vegetarisch, dus wordt het bijvoorbeeld zoete aardappel met kaas en crème fraîche, appelflapje met een twist gevuld met appel en abrikoos of vijgentaartje met geitenkaas/gorgonzola!  

Wil dit stukkie graag eindigen met onze Amersfoortse trots, topatlete Femke Bol. Ze heeft een nominatie op zak, Europees atlete van het jaar! Geen twijfel mogelijk. Op 22 oktober gaat de enveloppe langzaam open, valt er even een korte stilte om de spanning op te voeren, heel Nederland houdt kort de adem in. Daarna volgt onder uitzinnig applaus de uitslag; ,,And the winner of the best athlete of Europe is…… Femke Bol, the Netherlands! In huize Bol gaat het complete dak eraf! 


Joop de Keijzer  

advertentie
advertentie