Afbeelding
Nahish Gestel
Column

Wat een week!

5 mei 2021 om 11:15 Column

Eerst iets om over na te denken na het ontroerende interview in de krant over de Amersfoortse Loesje Porrio die in grote problemen komt als ze duizenden euro’s aan toeslagen moet terugbetalen. In dezelfde krant stond het onthutsende bericht dat techbedrijf Apple 3035 dollar (2503 euro) winst maakt per seconde!

Terug naar het Amersfoort van de afgelopen dagen. Vorige week met Koningsdag was het een compleet gekkenhuis op de Eemboulevard, langs de kade, het Eemplein en de haven. Had brugwachtersdienst, keek met stomme verbazing naar de drommen mensen die hutje mutje bij elkaar zaten op deze heerlijke dag. Wat vermaakten de duizenden uitgelaten gasten zich met drank, spijzen, muziek en spelletjes. Er was voor politie en boa’s geen beginnen aan, handhaving was onbegonnen werk. Snel wat uitpuilende vuilniszakken in de restafvalcontainer gegooid. Milieubewuste jongelui kwamen aangesneld met dozen vol lege blikjes en flessen toen ik de vuilcontainer nog snel voor ze open hield. Uw stukkiesschrijver, eerste terrasbezoeker bij Dara, vreesde voor de volgende morgen. Bergen afval was de verwachting. Wat schetst echter mijn verbazing als ik die morgen een rondje langs haven en bootjes fiets, alles was opgeruimd en brandschoon! Rovamedewerkers, of waren het de mannen van Cleanfors, waren al heel vroeg in de morgen met het schoonmaken en opruimen begonnen. Hulde aan deze kanjers die de rotzooi van anderen vakkundig opruimen.

Mag absoluut de opening van de terrassen niet vergeten. We moeten en zullen ook met 12 graden, hagel en (natte) windstoten onder een parasol met terrasverwarming, dikke deken, warme sjaal en koud bleek bekkie op het terras zitten. Er was zelfs een enorme bikkel die bij Kafé van Zanten in een T-shirt met korte mouwen net zat te doen of hij het naar zijn zin had. 

Ook fietsboot Eemlijn, solidair met de horeca, ging pas varen toen de terrassen open mochten. Jammer genoeg bleef het akelig stil op de eerste vaardagen van dit seizoen. 1 mei vijf passagiers, 2 mei acht. Het experiment met mijn staartje is helaas mislukt. Elke morgen met haren in mijn ogen en mond, vragen of mevrouw De Keijzer het wil opbinden, was geen doen.

Het trieste bericht dat Hans Buijtelaar per direct stopt als wethouder kwam voor mij toch wel onverwacht, weet niet wat ervan te denken. De stad heeft niet zo snel een waardige vervanger want wie gaat zijn vingers branden aan het Westelijk Rondweg koppijndossier.

Afgelopen zaterdag deed ik mee aan het naakt tuinieren. Twee auto’s klappen voor ons huis frontaal op elkaar als de inzittenden de blote kont van De Keijzer zien. Er waren wat overburen die hartklachten kregen. Een jaloerse buurman belde de politie omdat zijn vrouw te lang naar zijn zin voor het raam bleef kijken. Om totale chaos te voorkomen ben ik uiteindelijk naar de achtertuin verhuisd, daar kon ik onbespied lekker doorgaan met naakt tuinieren!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie