Afbeelding
Rinus van Denderen
Column

Complimentendag

4 maart 2021 om 12:15 Column

Maandag 1 maart was Nationale Complimentendag. In dit stukkie wil ik vandaag ook wat complimentjes uitdelen want dat gebeurt veel te weinig in deze akelige coronaperiode.

Allereerst een complimentje voor mevrouw De Keijzer die met mijn te lange grijze lokken op het idee kwam niet de schaar te hanteren maar een elastiekje. Loop nu rond met knotje en lange baard, zie eruit als een hipster, krijg complimentjes op straat, zie er tien jaar jonger uit en kleindochter Alyssa vindt opa er cool bijlopen.

Compliment aan burgemeester Bolsius, ziet er goed uit met volle bos haar, staat hem leuk, vindt mijn eega. Compliment aan redactrice Jolanda Woltjer die elke week geduldig mijn stukkie nakijkt, eventueel corrigeert of aanpast om het daarna op de website te zetten. Compliment voor René ‘Zonneveld’ van der Borch tot Verwolde die ik tegenkwam bij toprestaurant ‘Rauw’, riep dat ik zulke leuke stukkies schreef in ‘De Handelspost’(!). Complimentje voor redacteur Daan Bleuel die als amateurhistoricus in de krantenarchieven dook. Er na gedegen speurwerk achter kwam dat die ‘Handelspost’ een vroege voorloper van de inmiddels opgeheven ‘Amersfoort Nu’ was en niet van ‘De Stad Amersfoort’.

Complimentje voor ‘keukenprins ’Danny van Gelderen voor dat zalige slagroomsoesje waarop hij trakteerde toe ik even pauzeerde bij hun restaurant aan de Kaliumweg. Compliment aan de kokkies van restaurants ‘De Noot’ met hun smakelijke lasagne, ‘De Beren’ met die botermalse varkenshaassaté en ‘Dichtbij’ met sappige zalmmoot en lekkere gyros. Groot compliment aan de Amersfoortse horeca die nog steeds geduldig wacht op de dag dat ze eindelijk hun terrassen mogen opengooien en niet nu al uit protest stoelen en tafeltjes buiten zetten. Compliment voor het zorgpersoneel dat nog steeds vol overgave en passie de vaak doodzieke patiënten blijft verzorgen en aandacht geven. Compliment aan alle buurtjes die regelmatig naar ons omkijken, soms met een lekker hapje voor de deur staan. Complimentje voor de buurtkinderen die met tekeningen, cupcakes en geplukte madeliefjes ons een hart onder de riem steken. Compliment voor kroegbazen en restauranthouders die het hoofd wanhopig boven water houden met soms maar veertig! euro in de week als inkomen.

Uw stukkiesschrijver, intussen vaardig met theezakje, theepot en kokend water, hoopt vurig dat er in de maand maart voorzichtig wat uitzicht wordt geboden aan alle (zelfstandige) ondernemers die smachten naar wat perspectief. Compliment aan stadsbestuur en gemeenteraad die onder moeilijke omstandigheden onze stad overeind proberen te houden ondanks zware financiële tegenvallers en horrordossiers. Complimentje aan projectontwikkelaar Hans Vahstal dat hij nog niet is ontploft.

Als laatste een complimentje voor de verkeersregelaar op de Havik. De lieve schat bleef rustig ondanks de scheldkanonnade van een oververhitte bakfietsberijdster!

Joop de Keijzer

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie