Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Lang zal hij leven

20 januari 2021 om 11:00 Column

Vorige week werd uw stukkiesschrijver, tevens jarig jobje, verrast met tientallen appjes, mailtjes, (video) belletjes en kaartjes. De (klein) kinderen stonden buiten te zingen, te dansen, met confettikanonnetjes te knallen. Uit een draadloos boxje klonk: ‘Happy Birthday’ van Stevie Wonder.

Geen verjaardag zoals andere jaren met muziek, knuffels, taart, drankjes, lekker eten, de hele familie over de vloer. Maar de vele lieve reacties die dag maakten het een beetje goed.

Gerda, de IC verpleegkundige uit m’n stukkie van vorige week had een felicitatie-appje in het Latijn gestuurd, plaatjes en filmpjes genoeg op het telefoonschermpje. Mailtjes met felicitaties van onder andere Guido de Wijs die mij, met zijn complimentje over mijn columns, laat glunderen van trots. De nog steeds verliefde De Wijs wenst mij een héél lang leven met nog veel stukkies en humor over Amersfoort.

Mijn dag kon helemaal niet meer stuk toen er ook nog eens tientallen kaartjes in de bus vielen. Postbode Simone moest drie keer bukken om alle kaartjes te bezorgen. Uw stukkiesschrijver, tevens blijven hangen in de sixties, seventies en eighties, vindt het nog steeds prachtig als hij wordt gefeliciteerd met verjaardagskaarten. Een kaart van Claudia/Gert uit Hoogland met de tekst ‘Als je ouder wordt gaat alles slechter. Behalve het vergeten dat wordt beter.’ Of ‘Mannen worden knapper naarmate ze ouder worden, jij nadert de kreukelzone!

Oud AD-journalist Willem Meuleman was me niet vergeten, stuurde een felicitatie. Willem, Ellen, hondje Toosje en de kippetjes maken het uitstekend op Texel.

Dit stukkie tik ik op ‘Blue Monday’. Om dat sombere gevoel kwijt te raken heb ik drie uitvoeringen van ‘Summertime’ opstaan. Billie Holiday, The Zombies en Brainbox. Gevolgd door ‘Summerbreeze’ (Seals & Crofts),‘Here Comes The Sun’ (The Beatles) en Morning Has Broken’ (Cat Stevens). Zing alle nummers luidkeels mee, kruip langzaam uit mijn winterdip.

In dit fraaie nieuwsblad las ik dat Amersfoort klaar is voor de toekomst met plaatjes van lachende stadsbestuurders en ondernemers. Wethouder Hans Buijtelaar gaat nog vaker fietsen, Astrid Janssen eet minder vlees, Kees Kraanen vervangt stenen door begroeiing, Fatma Koser Kaya wil een einde aan dat milieuvervuilende plastic. Verhuizer Wim Pot wil waterstof, directeur Bouwbedrijf Huurdeman Ilja de Wolf gaat duurzaam en vrijwilliger ‘Steenbreek’ Jacque Buysse gaat schoffelen, snoeien, samen tuinieren.

Eindig met een tegeltjeswijsheid; ‘Mannen zijn als wijn, sommigen worden zuur, maar de meesten worden beter naarmate ze ouder worden’. Uw stukkiesschrijver, tevens tomaten tapenade verslaafd, valt uiteraard onder die laatste categorie. En, lieve lezers, vergeet de lokale horeca en winkeliers niet te steunen. Zelf heb ik bierwinkel ‘Hop’ weer verblijd, mevrouw De Keijzer werd met open armen ontvangen bij wijnhuis ‘Alexander’!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie