Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Voorspellingen 2021

30 december 2020 om 11:00 Column

Laten we in dit laatste stukkie van 2020 eens niet terug- maar vooruitkijken naar een fantastisch nieuwjaar vol wonderbaarlijke ongelofelijke ontwikkelingen en gebeurtenissen die uw stukkiesschrijver, tevens waardeloze waarzegger, hier de revue laat passeren, zodat u 2021 met een grote glimlach verwelkomt.

Politiek; Burgemeester Lucas Bolsius wordt, nadat ze bij het CDA het interview met hem (AD 2412) hadden gelezen, gevraagd door het hoofdbestuur om bij de verkiezingen in maart zich kandidaat te stellen voor een ministerspost. Op Justitie of Volksgezondheid, Welzijn en Sport zien ze in hem de ideale kanshebber. De twee Amersfoortse spookfractieleden van DENK storten hun ten onrechte ontvangen vergoeding netjes terug in de gemeentekas. Na een uiterst succesvolle lobby van wethouder Hans Buijtelaar blijft er op Amersfoort Centraal een bemand serviceloket. Sport; Atlete Femke Bol verpulvert al haar oude records, is topfavoriet bij EK, WK en Olympische Spelen. Alle Amersfoortse voetbalclubs worden kampioen in hun klasse of anders promoveren ze wel. Trainer John van den Brom wordt kampioen met KRC Genk. Literatuur/Krant; Het boek ‘Leeuwenhart’ van vecht- en krachtsporter Joop Kasteel is niet aan te slepen. Ons nieuwsblad ‘De Stad Amersfoort’ floreert in 2021 als nooit tevoren. Adverteerders staan in de rij, onze journalisten zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Festivals; Smartlappenfestival, Gaypride, Lepeltje/Lepeltje, Gluren bij de Buren, Struinen in de Tuinen, Flirting with the Blues, Haringparty, Proef Amersfoort, Dorpsfeest Hoogland, Dias Latinos, Spoffin, Into the Woods, Festifoort, Rabo Jazz, al deze topfestivals worden een daverend succes. Onder een stralend zonnetje gaat de horeca de schade ruimschoots inhalen, zijn allemaal nog van de partij met volle terrassen en topomzetten. Artiesten; Een uitzinnige Sanne Hans (Miss Montreal) gaat naar het songfestival. Koen Jansen (Diggy Dex), Jermain van der Bogt (Wudstik), Vincent Patty (Jigge Djé) en DJ Igmar Felicia beleven een topjaar, slepen de ene na de andere award of muziekprijs in de wacht.

Waardering; Zorgpersoneel, politiemedewerkers, pakketbezorgers en vakkenvullers krijgen 10 procent loonsverhoging en een 13e maand. Huisdieren; Hondenbezitters ruimen altijd de keutel van hun hond op. Katten schijten in 2021 altijd in hun eigen tuin of op de kattenbak thuis. De Wijk; Bushokjes worden met rust gelaten want de glazen wanden lagen er in 2020 al uit. Privé; In dit feestelijke nieuwjaar heeft mevrouw De Keijzer het toch maar mooi 50 jaar volgehouden met uw stukkiesschrijver, tevens beste aardappelafgieter van de Dollardstraat.

Tot slot; Zijn er in 2021 alleen nog inwoners met onmetelijk lange lontjes. Afsluitend; Wens ik jullie, lieve lezers, een gezond, zorgeloos, creatief, bruisend, stressvrij nieuwjaar en blijf netjes op gewicht. Tot snel in coronavrij 2021!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie