Afbeelding
FotoVanDenderen
Column

Wondermiddel

16 december 2020 om 11:00 Column

Als er geen bijwerkingen zijn na het vaccineren is dat een goed teken en zou iedereen met een gerust hart het kunnen laten inspuiten maar als presentator Martien Meiland opeens met een zware stem, ruig borsthaar, tattoos in zijn nek in plaats van ‘Wijnen, Wijnen’ met bulderende stem spontaan ‘Bieren, Bieren’ gaat roepen dat moet het vaccin ogenblikkelijk terug naar het laboratorium, de heer Meiland naar een quarantaineafdeling van een plaatselijk ziekenhuis.

Maar stel dat de wetenschap nou een klein stofje toevoegt waardoor alle Amersfoorters, en later heel Nederland, pardoes vrolijk, behulpzaam, milieubewust, meelevend, stressvrij en zorgzaam worden, beter naar elkaar gaan luisteren, vrijgevig uitpakken en naar elkaar omkijken, zou iedereen het dan wel nemen? Neem dat treurige bericht over de sluiting van Lunchroom de Onthaasting. Hans Vahstal, net gevaccineerd, krijgt de geest en belt Michel Schoonderbeek, ook net ingespoten, die weer net Hans wilde bellen met het idee om de Onthaasting van die rampzalige ondergang te redden. René van der Borch tot Verwolde had toen al Martin Hoogevest gebeld die weer net door Michel was benaderd. De vier besluiten dat van een faillissement van dit prachtige project absoluut geen sprake kan zijn. Eensgezind besluiten ze om de Onthaasting te steunen, lappen ieder 100.000 euro. Wat zo’n vernieuwd vaccin bij mensen dan teweegbrengt is ongekend.

Wethouder Stegeman, nadat het vaccin bij hem is gaan werken, besluit terug te komen op zijn besluit om te gaan bouwen op de Trampeziumlocatie. Gaat terug naar de gemeenteraad met het voorstel om het oude stadhuis totaal te renoveren en aan te passen aan de huidige tijd. Bespaart tevens enkele miljoenen die gaan naar de aanpassing van die heilloze rotonde Nieuwe Poort. Alle ingeënte Amersfoorters gaan ineens hun mondkapje mee naar huis nemen en het daar weggooien of hun ‘coffee to go’ bekers netjes in de prullenbak deponeren. Inwoners die hun kerstpakket met liefde schenken aan de Voedselbank of aan buurtbewoners die het goed kunnen gebruiken.

Uw stukkiesschrijver, tevens prettig gestoorde dromer, ziet het zo voor zich. Wethouder Buijtelaar, na ingeënt te zijn, opeens, na overleg met ook geprikte collega-bestuurder Kraanen, besluit 1700 bomen terug te planten en dat gedrocht van een rondweg opnieuw te gaan bekijken. Wat een fantastische bijwerking heeft dat vaccin.

Er wordt terstond besloten het landelijk te gaan inzetten. Hele buurten gaan voor elkaar koken, er wordt niet geappt en getwitterd, nee we gaan elkaar bellen, we sturen massaal (handgemaakte) kerstkaarten waarop we schrijven dat we elkaar fijne vrolijke kerstdagen wensen, een gezond en gelukkig 2021 en afspreken dat er stevig wordt geknuffeld als alles weer is toegestaan en er geen kroeg of restaurant is omgevallen.

Alleen het strooien van sterrenstof zou nog sneller gaan en véél mooier zijn!

Joop de Keijzer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie